Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Winona Ryderil on noortele kolleegidele teravaid etteheiteid: ma ei taha öelda, et peaksime minevikku tagasi minema, aga...

Copy
Winona Ryder
Winona Ryder Foto: Shutterstock

Kuigi sarja «Stranger Things» viienda hooaja ilmumiseni võib veel aega minna, jääb mulje, et näitlejate seas on pinge juba üleval. Winona Ryder vastas oma kõige uuema filmi «Beetlejuice Beetlejuice» reklaamimise käigus küsimustele, mis puudutasid põlvkondadevahelist erinevust tema ja nooremate kaasnäitlejate vahel.

Viimasel ajal on Ryder (52) töötanud mitmete noorte näitlejatega nii Tim Burtoni uues filmis, kus ta mängib koos Jenna Ortegaga (21), kui ka sarjas «Stranger Things», kus suurem osa näitlejatest alustas kõigest 12-aastasena.

Ryder rääkis Los Angeles Timesile oma noorte kaasnäitlejate erinevustest, väljendas pettumust nende vähese huvi tõttu filmikunsti vastu. Siiski on paljud tema kommentaare tõlgendanud kui kriitikat Millie Bobby Browni (20) suhtes, vahendab Unilad.

«Esimene asi, mida nad küsivad, on: «Kui pikk see on?» Ma arvan, et filmikunsti ja fotograafia ajalugu on nii rikkalik – seal on nii palju avastada. Ma ei taha öelda, et peaksime minevikku tagasi minema, aga loodan ja soovin, et noorem põlvkond väärtustaks ja õpiks seda tundma,» ütles ta.

Kuigi Ryder ei täpsustanud, millist kaasnäitlejat ta pidas silmas, on paljud viidanud varasemale intervjuule, mis levis Twitteris.

Intervjuus rääkis Bobby Brown The Sunile: «Ma ei vaata filme. Inimesed tulevad minu juurde ja ütlevad: «Sa peaksid kindlasti seda filmi vaatama, see muudab su elu».»

«Ja mina mõtlen: «Kui kaua pean ma seal lihtsalt istuma?» Ma ei jaksa isegi enda filme vaadata.»

Kuigi paljud on seda tõlgendanud kui kriitikat Bobby Browni suhtes, on üks kaasnäitleja, kelle suunas see kindlasti ei olnud mõeldud – Jenna Ortega.

Ryder rääkis, et kohtus Ortegaga «Beetlejuice Beetlejuice» filmimise ajal ja hakkas õnnest peaaegu nutma, kui Ortega viitas Mikhail Kalatozovi 1964. aasta filmi «Ma olen Kuuba» stseenidele.

Tagasi üles