Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Sarjast «Võluvägi» tuntud Rose Mcgowan rääkis Shannen Doherty asendamisest: nad tahtsid, et ma alustaksin temaga sõda

Copy
Rose McGowan
Rose McGowan Foto: Shutterstock

Rose McGowan tunneb oma hilise sõbra Shannen Doherty vastu vaid armastust. Eelmisel nädalal oli McGowan külalisjuht taskuhäälingu «Let’s Be Clear» ühes osas, mis oli Shannen Doherty algatatud. 

Kuigi «Beverly Hills: 90210» staar Shannen Doherty suri eelmisel kuul 4. staadiumi vähi tõttu, otsustas tema taskuhäälingu meeskond saadet Doherty mälestuseks jätkata. Pärast Doherty lahkumist on saadet juhtinud tema lähedased, sealhulgas ema Rosa ja sõber, modell Anne Marie Kortright.

Shannen Doherty
Shannen Doherty Foto: Shutterstock

McGowan juhtis eelmisel nädalal üht episoodi ja rääkis oma ootamatust sõprusest Dohertyga.

McGowan palgati Doherty asemele «Võluväe» sarja, kui Doherty vallandati 2001. aastal pärast kolmandat hooaega. McGowan ütles eelmisel nädalal, et pärast Doherty asendamist ootasid sarja tootjad ja meedia, et ta räägiks avalikult Doherty kohta halvasti.

«Algusest peale oli iga küsimus umbes selline: «Kas sa arvad, et Shannen Doherty vihkab sind? Kas sa arvad, et ta on sinu peale kade?»» meenutas McGowan.

«Ma keeldusin provokatsioonile reageerimast,» jätkas ta. «Nad tahtsid, et ma alustaksin temaga sõda, aga ma keeldusin. Samuti tuleb talle au anda, sest ka tema ei lasknud end sellest mõjutada.»

McGowan ütles, et Doherty otsus mitte osaleda väiklastes intriigides on tema iseloomu näitaja.

Episoodi teises osas rääkis McGowan ka sellest, milline oli töötada «Võluväe» sarjas, öeldes, et inimesed eeldasid tema läbikukkumist.

«Mulle öeldi korduvalt: «Ükski sari ei jää ellu suure koosseisumuutuse järel,»» rääkis McGowan. «Võtteplatsil on umbes 200 inimest ja veel enam jääb tagaplaanile, inimesed, keda sa ei näe, kes töötavad sarja halduses – aga ära muretse, kui kõik kaotavad töö, sest sinu liitumine viib sarja hukatusse.»

Pidevalt kuulmine, et tema liitumine «Võluväe» sarjaga võib selle hävitada, tekitas temas soovi vastupidist tõestada. McGowan jäi sarja kuni 2006. aastani, kui see neli hooaega hiljem lõppes.

McGowan ei peljanud rääkida ka sellest, kuidas pärast Doherty vallandamist levisid kuulujutud, et ta oli keeruline inimene, vahendab Huffpost.

«On äärmiselt raske vabaneda domineerivast narratiivist,» rääkis McGowan. «Ma olen nii uhke, et meie Shannen suutis seda teha.»

McGowan tunnustas Doherty taskuhäälingut, öeldes, et see andis Dohertyle võimaluse jagada oma lugu paljudest meediakajastustest ning näidata oma fännidele enda haavatavat poolt, jagades oma võitlust vähiga.

«Ta tegi seda lõpuks oma tingimustel,» kiitis McGowan Doherty tööd oma taskuhäälingus. «Ja sellega aitas ta nii paljusid inimesi... julgus, mis tal oli oma seisundi jagamisel... julgus olla päris ja ehe... see ei nõudnud temalt palju, sest see on see, kes ta tegelikult oli.»

Tagasi üles