Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Sarah Jessica Parki kingasarja sulgemine avab uue ajastu naiste jalatsimoes

Copy
Seriaalist «Seks ja linn» tuntuks saanud näitlejanna Sarah Jessica Park.
Seriaalist «Seks ja linn» tuntuks saanud näitlejanna Sarah Jessica Park. Foto: Shutterstock

Kui kunagi tähendasid kontsakingad naiselikkust ja elegantsi, tuntakse end täna ka pidulikuna sokkides ja tossudes. Tundub, et pandeemia on teinud oma töö ja pidulik riietus on võtnud teise suuna. Isegi Sarah Jessica Parker, kes on kontsade kuninganna, sulgeb oma kingasarja. Kas tõesti on kontsakingad välja suremas?

«Minu garderoobi võib täna kõige paremini kirjeldada kui vabakutselisest kirjanikust tšikki,» kommenteerib kontsakingi fännav Riina. «Teisisõnu, tunnen end peaaegu pidulikult, kui mu sokid on omavahel sobivad.»

Kord oli aeg, mil Riina töötas noorjuristina korporatiivõiguses ja riietus sellele vastavalt – kõrgetes kontsades ja pidevas paanikas ringi kõndides. Nagu võite juba kirjeldusest arvata, ei olnud see amet talle loodud. Pärast seda, kui Riina loobus nii juristi tööst kui ka kontsadest, kulus ta jalgadel aastaid, et taastuda.

Hoolimata sellest, et kontsad võivad olla jalgadele ebamugavad, on naistel endiselt südames neile koht, sest need muudavad jala kauniks ja lisavad enesekindlust. Siiski, tuleb välja, et peale pandeemiat on olnud kontsad naiste seas pigem langustrendis. Näiteks eelistavad tänapäeva noored pidulikel üritustel kanda pigem tosse kui pidulikke kingi. 

Lisaks on sellele andnud tõuke veel üks sündmus: Sarah Jessica Parkeri nimekaim kingasari suletakse. 

Parker tõi kaubamärgi turule 2014. aastal, kasutades ära tõsiasja, et tema  tegelane Carrie Bradshaw seriaalist «Seks ja linn» oli tuntud oma kingakollektsiooni poolest. Asjaolu, et ebamugavate jalatsite kaitsepühak sulgeb oma kingafirma, tundub olevat ühe ajastu lõpuna. Kuid ärge laske end heidutada, sest kui kingadel on koht teie südames, meenutage Sarah Jessica Parkeri sõnu: «Naisel on õigus kingadele!»

Tagasi üles