Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

OH, ÕUDUST! Kuulsat moebrändi ähvardatakse lapstööjõu kasutamise ja palgarikkumiste pärast kohtuga

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Shein, mis on maailma üks juhtivaid veebimoe brände, seisab silmitsi tõsise mainekahjuga pärast seda, kui avaldati, et ettevõte kasutab karmilt ära lapstööjõudu ning rikutud on miinimumpalga nõudeid. Need paljastused on toodud välja juba 2023. aasta aruandes, mis seab kahtluse alla nende usaldusväärsuse. 

Šveitsis asuva mittetulundusühingu Public Eye tänavune uurimine leidis, et Sheini rõivaste tootmiseks palgatud inimesed töötavad tavaliselt rohkem kui 70 tundi nädalas. Sellele lisaks on tulnud väiteid Hiina uiguuride piirkonnas toimuva sunnitöö kohta. See kõik on viinud kohtuasjade jadani. 

Ajaleht Timesi sõnul on Singapuris asuv, kuid Hiinas asutatud Shein teatanud, et eelmise aasta oktoobris on nad karmistanud kehtivaid reegleid, nii et kõik lapstööjõu või sunniviisilise töö rikkumised on viinud töölepingu viivitamatu lõpetamiseni. 

Singapuri Sheini ülemaailmsete valitsussuhete vanemdirektor Annabella Ng on öelnud, et tarneahelapoliitikat uuendati tarnijate tagasiside tõttu. Ta peatas 30 päevaks kindlaksmääratud lapstööjõuga seotud Hiina tarbijate tellimused, andes neile võimaluse probleemiga tegeleda. 

«Mõlemad juhtumid lahendati kiiresti, sealhulgas alaealiste töötajatega lepingute lõpetamine, maksmata töötasude tagastamine, arstliku läbivaatuse korraldamine ning vajaduse korral vanemate või seaduslike eestkostjate nõusolek,» seisab Sheini aruandes. 

Tagasi üles