Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

SIGADUS Naistelemmik NOËP sattus identiteedivarguse ohvriks

Copy
Teerajaja NOËP ehk Andres Kõpper A. Le Coq Arenal enne suurt kontserti 2. septembril. Mitte ükski Eesti artist pole veel julgenud nii suurt ampsu võtta ja sellises mastaabis staadionikontserti anda.
Teerajaja NOËP ehk Andres Kõpper A. Le Coq Arenal enne suurt kontserti 2. septembril. Mitte ükski Eesti artist pole veel julgenud nii suurt ampsu võtta ja sellises mastaabis staadionikontserti anda. Foto: FOTO: Teele Toova

Populaarsusel on ka oma pahupool. Eesti rahvusvaheliselt edukaim muusik ja suur naistelemmik Andres Kõppar artistinimega NOËP sattus identiteedivarguse ohvriks. Artist hoiatas järjekordse libakonto eest, kes tema tuntust ja head mainet kasutades endale jälgijaid moosida püüab.

NOËP on varem Postimehe antud intervjuus maininud, et väike šokk kulub elus alati ära. Ka pahatahtikesse tegelastesse, kes kellegi teise ausalt ja andega ehitatud tuntude pealt isiklikku kasu lõigat üritavad, suhtub ta rahulikult. Küll aga teavitab ja hoiatab oma tõelisi jälgijaid. Andres Kõpperi õige konto kannab nime @noepmusic ning seda jälgib 34,7 tuhat inimest. Tema Spotify kontol on 689 556 igakuist kuulajat ja populaarseimat lugu «Body on Fire» on kuulatud üle 32 miljoni korra.

Eile, 22. augusti õhtul postitas NOËP oma Instagram loosse kuvatõmmise sellest, kuidas keegi on tema identiteeti kasutades libakonto loonud ja selle alt talle kirjutanud.

Pettur kõlas nii:

Foto: Instagram/Noepmusic

Lisaks on NOËP kogu tegutsemisaja hoidnud vaoshoitud joont. Ta on alati jäänud väärikaks ja viisakaks, pole haakunud ühegi intriigi ega skandaaliga, pole iialgi jaganud oma elaeru ega isegi avaldanud ühtegi kriitilist või pahatahtlikku kommentaari kellegi teise aadressil. Tal on maine, millel on tõepoolest väärtust!

2023 pärjati NOËP aasta poparstiks, ta on ainsa Eesti artistina suutnud täita fännidega ning anda suurejoonelise staadionikontserti. «See on täiega hullumeelne mõte tegelikult! Ma ei tea, kas ma kellelegi väga soovitaks ka. Ma arvan, et ka meie oma tiimi sees, kui me selle otsuse vastu võtsime, ei kujutanud alguses ette, kui hull töö see on! Mina ise olin veel kõige skeptilisem,» rääkin ta toona Postimehele.

Varasemalt on andekas muusik jaganud ka oma inimlikku ja tundlikku poolt, tunnistades ühena esimestest avaliku elu tegelastest Postimehele antud siiras pikas kaaneloos, et on tegelikult olnud aastaid hädas depressiooni ja ärevusega. Julge mehe aus eeskuju julgustas paljusid – ka muredest tohib rääkida. Artist ei pea olema vaid läikiv, sile ja veatu, vaid eeskätt inimlik. NOËPi erakordne edu innustas endale muresid leidma vahel isegi hästi toimetulevaid artist, võib huumoriga pooleks öelda. «Olen tegelikult loomult raskemeelne ja aastaid depressiooniga maadelnud,» ütleb Andres ootamatult avameelselt. «Aga ma tahangi sellest rääkida! Ma pole kunagi varem sellest rääkinud, sest depressiooniga käib kaasas tohutu häbitunne ja hirm.»

Mis on NOËPi edu saladus? «Lihtsalt vedamist peab ka olema. Edu saavutamiseks peab mitu tegurit kokku langema. Minu puhul on välja toodud äratuntavat vokaali, aga ma ise ei ole alati üldse oma hääle fänn. Usun, et midagi meeldejäävat peab muusikas olema, ja kõva algmaterjal all – siis saab õnn oma tööd edasi teha.» Kuid mingeid skandaale ega trikke tähelepanu võitmise nimel pole mees iial teinud. «Mina olen selle koha pealt eriti halb näide jah: ei paista kuidagi silma, tavaline tüüp, kes teeb lihtsalt mussi. Ma pole näinud põhjust hakata midagi fabritseerima, olen aususe usku.»

Niisiis on identiteedivargu sellise puhta hinge puhul eriliselt inetu. Hoidke silmad lahti, et jälgiksite ikka oma ehedat iidolit!

Tagasi üles