Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

GALERII Vaata, kes kuulsustest käisid Krunnipea 10. sünnipäeval

Copy
Disainipood tähistas 10. sünnipäeva.
Disainipood tähistas 10. sünnipäeva. Foto: Andres Paomees II

Solarise disainitänaval tegutsev Krunnipea disainipood tähistas oma 10. sünnipäeva meeleoluka peoga, mis meelitas kohale nii Eesti disaini asutajad kui kohalikud moe- ja ehtedisainerid.

Krunnipea lugu sai alguse 2014. aastal, kui head sõbrannad Tiiu Vakra ja Greenika Berezjuk avasid Eesti taasiseseisvuspäeval 20. augustil Tallinna vanalinnas Müürivahe tänaval kõige esimese Krunnipea kaupluse.

«Saatuse tahtel jäime Greenikaga mõlemad emapuhkusele ja kodus olles tekkis meil laste kõrvalt mõte avada päris oma disainikauplus, et tuua kohalike disainerite looming Eesti inimesteni. Aeg selleks oli soodne – Eesti disain alustas just oma teekonda ning huvi kohalike disainerite ja nende loomingu vastu üha kasvas,» meenutas Krunnipea üks omanikke Tiiu Vakra Krunnipea sünnilugu.

Vakra sõnul on Eesti mood ja tarbijatrendid viimase kümne aastaga mõnevõrra muutunud. «Moesuunad ja trendid vahetuvad praegu palju kiiremini, ehk see, mis on praegu trendikas, ei pruugi seda enam kahe kuu pärast olla. Nii otsime meiegi pidevalt uusi kohalikke disainereid ja tooteid, mis pakuksid huvi aeglase moe austajatele Eestis ja kaugemalgi,» lisas Vakra.

Sünnipäevapeol said külalised moeeksperdi Aljona Eesmaa eestvedamisel osa põnevatest vestlustest, mis andsid läbilõike Eesti disaini minevikust, olevikust ja tulevikust. Oma lugu kohalikul disainimaastikul jagasid Eesti nišiparfüümide looja Alexandra Lind, Woolishi disainer ja asutaja Anna Siimu, SOMA Jewellery looja Sofia Hallik ja ehtekunstnik Anneli Tammik.

Vaata toredat galeriid sündmusest allpool!

Tagasi üles