Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Ilma jõusaalita üle 20 kilo kaotanud mees paljastas oma edu võtme (1)

Copy
Märkimisväärne kaalulangus
Märkimisväärne kaalulangus Foto: Shutterstock

Bangalores elav IT-konsultant Vivek K Chaitanya vaevles ülekaalus ja pidi silmitsi seisma tõsiste terviseprobleemidega. Ta võttis alla 20 kilogrammi ja jagab nüüd näpunäiteid ja harjumusi, mis tema edu tagasid. 

Vivek Chaitanya rääkis Times of Indiale, et otsustas 2023. aasta hilissuvel oma elustiili muuta. Ta pöördus ühe teviseprobleemi tõttu haiglasse ja oli sunnitud sinna mitmeks päevaks jääma. Arst hoiatas teda, et kui mees soovib edaspidi tõsiseid terviseprobleeme vältida, peab ta oma kaalunumbrisse väga tõsiselt suhtuma ja seda vähendama. Chaitanya tunnistas, et mõtles kohe oma suurele perele, kes tema toetust vajab, ja otsustas kaalust alla võtta.

Esiteks loobus ta taimsetest rasvadest ja õlidest, töödeldud toitudest ja suhkrust. Mees lisas oma menüüsse kõrvitsa-, päevalille-, arbuusi- ja linaseemned ning rosinad. Tema uue toitumise aluseks olid kaunviljad, mais, teravili, värsked puuviljad, köögiviljad ja seened. Samal ajal vähendas ta oluliselt toiduportsjoneid.

Chaitanya alustas alguses väikeste jalutuskäikudega ning suurendas järk-järgult nende kestust ja vahemaad. Lisaks tegeles ta lihtsa aeroobikaga, kasutamata liiga keerulisi harjutusi. Samuti püüdis ta võimalikult vara õhtust süüa ja kohandas oma unegraafikut. Hindu tunnistas, et algul polnud tal kerge uue elukorraldusega leppida. «Oli päevi, mil tahtsin alla anda. Kaalunumber väiksemaks ei muutunud aga kõht oli tühi ja tahtsin rohkem süüa,» rääkis ta. 

Mees aga õppis oma isudega võitlema, keskendus oma tervisele ja lülitas oma elust välja kõik negatiivsed mõtted. 

Samuti tähistas ta eriliselt iga oma õnnestumist. Näiteks kui riided jäid liiga suureks, tähistas ta seda poodlemise ja meeldivate uute riiete ostmisega. Selle tulemusena õnnestus tal aastaga kaotada täpselt 20 kilogrammi. «Tee, mille olen läbinud, on tõestus selle kohta, et õige mõtlemise ja lähedaste toetusega on võmalik ületada kõik takistused,» lõpetas Chaitanya.

Tagasi üles