Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Ozempic on ühest riideesemest teinud täieliku moehiti

Kohevad sulejoped ja telgilõikelised mantlid on üha enam moepildist kadumas
Kohevad sulejoped ja telgilõikelised mantlid on üha enam moepildist kadumas Foto: Shutterstock

Populaarne kaalulangetuse abimees Ozempic teeb võidukäiku üle maailma ja see on ootamatult toonud meeletu populaarsuse ühele rõivaesemele.

Üle kuue protsendi ülekaalulistest ameeriklastes kasutab kaalu vähendamiseks semaglutiidi ehk Ozempicut. Sarnane populaarsus on ravimil ka Euroopas ja nüüdseks on see muutunud juba ka moe suunajaks. 

Hüvasti paksud mullimantlid ja suured kohevad joped! Vööga keskelt seotavad pikad mantlid on taas moes ja selle üheks põhjuseks peetaksegi just Ozempicut. 

Jutt käib sirgetelõikelistest või vöökohta rõhutatavatest pahkluuni ulatuvatest mantlitest, mille hüüdnimeks on internetis pandud «ozempic», analoogselt ravimi nimetusega.

Märgitakse, et selliste ülerõivaste lõige pikendab visuaalselt keha mistõttu näeb eseme kandja sihvakam ja peenem välja. Samal ajal on ülisuurte lõigetega rõivaste valik üha vähenemas ja aktuaalsus järk-järgult hääbumas, väidavad moeeksperdid.

Moetööstuses tarbijakäitumise analüüsimisele spetsialiseerunud platvormi Lyst andmetel on «pikkade kitsaste mantlite» otsingute arv veebipoodidest kasvanud viimastel kuudel lausa 16 protsenti. Mainitud ülerõivaste populaarsust seostatakse otseselt kaalu langetamise ja parema vormi saavutamisega. 

Tagasi üles