Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

VOODIST HAIGLASSE Seksifännide 5 levinuimat vigastust on äärmiselt piinlikud

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Seks peaks olema nauditav ja lõõgastav, mitte lõppema kiirabi külastusega. Kahjuks võib seksiga kaasneda ka vigastusi. Mõned neist on kergemad ja vajavad kodust ravi, kuid teised võivad nõuda kiirabi sekkumist.

Dr. Jordan Wagner, tuntud kui Doctor ER YouTube'is, selgitas, et seksiga seotud vigastused võivad olla nii piinlikud kui ka valulikud, kuid need pole sugugi haruldased. Allpool on toodud mõned levinumad vigastused, mida kiirabiarstid on kohanud ning nõuanded, kuidas neid ennetada ja ravida.

Peenise murd

Peenise murd on haruldane, kuid võimalik vigastus, mis tekib, kui jäigastunud peenis saab trauma. Peenisel pole luid, nii et «murd» viitab tegelikult peenise koe rebenemisele. Dr. Joe Whittington, kes haldab TikTokis kontot Dr. Joe MD, meenutas juhtumit, kus noor mees sai peenise murru oma esimesel seksuaalkogemusel. Peenise murruga kaasneb sageli terav valu, turse ja verevalumid ning see nõuab kiiret operatsiooni.

Ese kinni pärakus

Ameerika Ühendriikides tehti aastatel 2012–2021 hinnanguliselt 39 000 kiirabikülastust seoses pärakusse kinni jäänud esemetega, mida sageli kasutatakse seksuaalse naudingu saamiseks. Kui esemed lähevad liiga sügavale, võivad nad kehasse kinni jääda, nõudes arstiabi. Selliseid esemeid tuleb eemaldada ettevaatlikult, et vältida tüsistusi, nagu infektsioon või perforatsioon. Selle vältimiseks tuleks kasutada spetsiaalselt anaalseksiks mõeldud mänguasju.

Pikka aega kestev erektsioon

Priapism, meditsiiniline termin pikaajalise ja valuliku erektsiooni kohta, võib tekkida pärast seksuaalset stimulatsiooni või ilma selleta. Kui erektsioon kestab üle nelja tunni, on see meditsiiniline hädaolukord, mis võib põhjustada püsivaid kahjustusi. Ravi hõlmab tavaliselt ravimite süstimist peenisesse või vere eemaldamist.

Penis captivus

Penis captivus tekib, kui peenis jääb vahekorra ajal tuppe kinni. Selle põhjuseks on tupe lihaste tugev kokkutõmbumine, mis raskendab peenise eemaldamist. Kuigi see on haruldane, on see võimalik ja nõuab lihaseid lõõgastavate ravimite või külmakompresside kasutamist.

Genitaalide infektsioonid fekaali tõttu

Infektsioonid võivad tekkida, kui genitaalide haavad puutuvad kokku fekaaliga. See võib juhtuda, kui vahekorra ajal ei järgita hügieenireegleid või kui minnakse üle anaalseksist vaginaalsele seksile ilma puhastamata. Infektsioonide vältimiseks tuleb alati järgida hügieeni norme ja vahetada kondoome, kui liigute anaalseksist vaginaalseksi.

Need näited rõhutavad, kui oluline on ettevaatus ja kommunikatsioon, et vältida vigastusi ja säilitada hea seksuaaltervis, vahendab Huffpost.

Tagasi üles