Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Alatu põhjus, miks mees oma pruudile tädi matustel abieluettepaneku tegi

Copy
Kihlasõrmus
Kihlasõrmus Foto: Shutterstock

Naine sai esimese šoki siis, kui mees talle vanatädi matustel abieluettepaneku tegi. Teine külm dušš tabas teda siis, kui selgus, miks kallim nii intiimse küsimuse jaoks sellise sündmuse valis. 

26-aastane naine oli oma 30-aastase meessõbraga juba kolm aastat suhtes olnud, kuid koos nad ei elanud. Kuigi nad olid omavahel ühisest tulevikust ja abiellumisest rääkinud, ei uskunud naine iial, et see ettepanek nii ootamatul ja kohatul hetkel tehakse. 

Ta rääkis Redditis: «Eelmisel nädalal käisime mu vanatädi matustel. Kuigi ta ei olnud mulle kuigi lähedane, olin siiski kurb ja minu emale tegi see haiget. Pärast tädi mulda sängitamist läksime teiste leinajatega tädi mälestuseks peiesid pidama.» 

Ja siis juhtus midagi ootamatut ja kohatut: noore naise elukaaslane langes ühele põlvele ja palus oma südamedaami kätt. «Miks ta sellisel kurval ja isiklikul hetkel selle ettepaneku pidi tegema? Mis jama jutt see on, et tahtis külaliste ja minu tuju tõsta?» 

Väidetav hea soov ei läinud täide, naine lükkas kosilase solvunult tagasi. Mees süüdistas naist enda alandamises ning häbisse jätmises, naine ei mõistnud tema kavatsusi ega leppinud nõmeda ettepanekuga. Teineteise peale tige paar läks vihastena lahku. 

Kuid alles kolm nädalat hiljem selgus šokeeriv tõde, miks mees tegelikult matustel abielluma kiirustas ning tegu ei olnud tahtega kellegi tuju parandada. «Ta pettis mind enne seda ja tema sõber ähvardas mulle tõe paljastada, kui ta ise seda ei tee. Argpüksina ta siiski ei julgenud aus olla ja tal olid suuremad tunded uue silmarõõmu vastu. Seega otsustas teha midagi, et ma ise tema maha jätaksin. Ta oli veendunud, et kui nii nõmedal hetkel mind endale naiseks palub, lükkan ma selle tagasi ja ta pääseb petmisest ja minust ühe hoobiga.» 

Tagasi üles