Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

GALERII Tänavuse Disainiöö erikülaliseks on hinnatud aksessuaaridisainer New Yorgist

Copy
Populaarne aksessuaaridisainer külastab peagi Tallinna.
Populaarne aksessuaaridisainer külastab peagi Tallinna. Foto: Anthony Luciano

16.–22. septembrini toimub Krulli kvartalis järjekorras juba üheksateistkümnes disainifestival Disainiöö, mis pakub külastajatele mitmekülgset uudistamist erinevatest disainivaldkondadest: Eesti parimad uudistooted pärjatakse BRUNO auhindadega, DOM näitab jätkusuutlikku moodi ning rahvusvaheline disainifoorum keskendub nutikatele disaini- ja kultuurilahendustele mahajäetud piirkondades ja ääremaadel. Lisaks Disainitänav ja minimess Sisustus+, PechaKucha disainmõtlemise välkloengud, lasteala, põnevad satelliidid üle kogu Tallinna ning rohkelt näitusi ja töötubasid. Näiteks saab registreeruda tunnustatud disainerite Riina Õuna ning Anthony Luciano nahakunsti töötubadesse.

New Yorgist saabuva Anthony Luciano ekslusiivsete käekottide näitust nägi Eesti publik ühel eelmistest Disainiöö festivalidest, seekord aga saavad huvilised ka ise tema juhendamisel kotidisainis kätt proovida.

«Luban, et saab olema kaasahaarav ja inspireeriv kogemus. Kasutame ühtaegu põnevaid ja kvaliteetseid toormaterjale, loomaks igale osalejale oma unikaalne käekott. Seda loovas ja julgustavas õhkkonnas, kust ei puudu ka väike jook-suupiste ning erilist meeleolu loov diskomuusika,» kirjeldas oma «Sip & Stitch» töötoa formaati Anthony Luciano ise.

Anthony Luciano erilise formaadiga töötoad naudivad kasvavat populaarsust ka New Yorgis, kus tema tegemisi on kajastanud teiste seas TimeOut NY ja FOX 5’s Good Day NY. Erilise käekirjaga Itaalia-Ameerika päritolu aksessuaaridisainer leiab, et ka tänapäeval on oluline pidada au sees traditsioonilisi käsitööoskusi.

Tema enda looming on inspireeritud legendaarsest NYC Garment Districtist ja vintaažmoest, sulandades meisterlikult retrostiili ja modernsuse. Ja kuigi Anthony kollektsioone on müünud sellised nimekad kaubamajad nagu Bergdorf Goodman, Neiman Marcus ja Stanley Korshak, eelistab ta ise eelkõige otsesuhtlust klientidega. Anthony on ka Eesti värske e-resident ning tema töötuba oli osaks «Upmade in EE» Eesti disaini väljapanekust New Yorgis selle aasta mais.

Tagasi üles