Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

DRAAMA ILUMAAILMAS Hollywoodi kuulsuste ihukosmeetik palkas konkurendi kõrvaldamiseks mõrvari?

Copy
Jennifer Aniston käis samuti tuntud kosmeetiku juures.
Jennifer Aniston käis samuti tuntud kosmeetiku juures. Foto: Shutterstock

Varsti linastuv film «Skincare» põhineb metsikul tõsielulool, milles Hollywoodi kosmeetikut süüdistatakse konkurendi kõrvaldamiseks palgamõrvari palkamises. 

Triller räägib kuulsuste nahahooldusgurust Hope Goldmanist, kelle iluäri satub silmitsi raskustega, kui tema rivaal Angel Vergara otse üle tee oma ilusalongi avab.

Hope, keda mängib Elizabeth Banks, avastab, et tema e-posti kontole on sisse murtud. Tema pildid lekivad internetti ja tema nime alt saadetakse sõnumeid, mida ta ise pole kirjutanud ega saatnud. 

Filmis saab jälgida, kuidas kosmeetik asub otsima, kes selle kõige taga on, et oma muredele lahendus leida.

Kuid paljud kinohuvilised ei pruugi teada, et film on inspireeritud sündmustest, mis on ka päriselt toimunud.

Filmi peategelane põhineb Dawn DaLuise'il — kuulsal iluprofil, keda süüdistati selles, et ta tellis oma konkurendi Gabriel Suarezi mõrva.

Dawn, kes töötas koos selliste staaridega nagu Jennifer Aniston, Nicki Minaj ja Sarah Mitchelle Gellar, oli veendunud, et Gabriel on võtnud eesmärgiks hävitada tema karjäär ja maine. Ta saatis sõbrale tekstisõnumi, milles ütles, et tahab Gabrieli likvideerida, vahendas Daily Mail.

Hiljem aga tõestati, et Gabriel ei ole süüdi üheski asjas, milles Dawn teda süüdistas, ja sündmused said veelgi kummalisema pöörde. 

Dawni kukutamise plaani taga oli tegelikult seesama sõber, kellele ta oli varem sõnumi saatnud.

2014. aasta märtsis kukkus Dawni impeerium kokku. Naine arreteeriti ja teda süüdistati mõrvale kihutamises.

Nüüdseks 65-aastane Dawn võeti vahi alla pärast seda, kui tema elukaaslane Edward Feinstein võttis ametivõimudega ühendust ja ütles, et Dawn oli talle maininud, et palus endisel NFL-liinimehel Chris Geilel oma rivaali elimineerida.

Dawni sõnul oli ta äkki sattunud vaenuliku jälituskampaania keskmesse, saades pidevalt tuhandeid häirivaid sõnumeid ja ähvarduskõnesid.

Kosmeetikust naine väitis ka, et üks isik oli temast internetti üles laadinud kõlvatuid võltsitud fotosid, kus tema nägu oli töödeldud pornograafilistele piltidele. 

Kokku veetis Dawn vanglas kohtuistungi ootuses peaaegu aasta, enne kui ta 2015. aasta jaanuaris kõigis süüdistustes õigeks mõisteti, sest ametivõimud jõudsid järeldusele, et ei ole tõendeid, et keegi oleks Gabrieli tapmise üleskutse ajendil tegutsenud.

Tema sõber Chris, kes on nüüdseks spordikarjääriga lõpparve teinud, kinnitas samuti, et talle ei ole kunagi lähenetud ega palutud kedagi mõrvata.

Hiljem seostas politsei õudseid postitusi Dawni sõbra Edwardiga, kes oli teda algselt üles andnud ja ta arreteeriti jälitamise kahtluse alusel.

Pärast seda, kui Edward ja mees nimega Nick Prugo tunnistasid end süüdi Dawni vastu toime pandud ühes väärteoasjas, mõisteti nad mõlemad aasta hiljem, 2016. aastal süüdi. Karistuseks pidid mõlemad tegema üldkasulikku tööd.

Pärast seda tunnistas «Dr. Phili» saates esinenud Dawn, et saatis oma sõbrale sõnumi, kus ta ütles, et Gabrieli tapmine on ainus lahendus, et tema ahistamine lõpeks ja hea maine taastuks.

Siiski rõhutas ta, et tal polnud kunagi kavatsust seda tegelikult ellu viia.

«Ma ei teinud midagi valesti... Hoopis mind rünnati!»

Endine iluguru, kellel diagnoositi vanglas viibimise ajal vähk ja kes kaotas oma äri, ütles: «See väärkohtlemine on hullumeelne. Minu elu on hävinud. Ametiasutused kõigepealt tegutsesid ja küsisid küsimusi hiljem,» ütles ta People'ile.

Vahepeal Dawn, kes avas 2018. aastal veel ühe kliiniku, ei olnud kaugeltki õnnelik, kui ta mõistis, et tema lugu oli filmi inspireerinud. Naine on mures, et see võib tema tulevikule negatiivset mõju avaldada. «See võib võtta minult võimaluse oma lugu ise jutustada.»

Tagasi üles