Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Nalja pärast tehtud DNA-test paljastas vanaema ulaka saladuse (1)

Copy
Naine kinnitab, et oma tõeliseks vanaisaks peab ta siiski meest, kes teda üles kasvatas.
Naine kinnitab, et oma tõeliseks vanaisaks peab ta siiski meest, kes teda üles kasvatas. Foto: Shutterstock

Mõned inimesed teevad DNA-teste oma päritolu teadasaamiseks, teised jällegi puhtalt lõbu pärast. Üks naine soovis puhta lõbu pärast oma esivanemate kohta infot saada ja paljastas sellega midagi ootamatut oma armsa vanaema kohta. 

Selle naise tehtud DNA-test vaid kinnitas perekondlikku kuulujuttu, mida aastaid sahistatud oli, kuid millele samas ühtki vettpidavat tõendit ei leitud. Ka vanaema lükkas alati kõik kahtlustused tagasi, kuid kui faktid ilmnesid, ei jäänud temalgi enam muud, kui nõusolevalt vaikida. 

Naine rääkis oma pere saladusi populaarses internetifoorumis Reddit. «Selgus, et minu isapoolne vanaisa ei olnudki tegelikult bioloogiliselt minu vanaisa. Aastaid levis kuulujutt, et mu vanaema pettis teda prantsuse või saksa sõduriga, kuid ta leppis sellega ja jäi pere juurde lapsi kasvatama.»

Selgus, et naise õde, kes DNA-testi tegi, on 25 protsenti prantsuse päritolu – see tähendab, et nende isa peab olema 50 protsenti prantslane. «Minu isa ei saanudki kunagi teada, kes on tema tegelik bioloogiline isa. Mees, kes teda ja meid üles kasvatas, ei olnud tehniliselt minu päris vanaisa.» Naine kinnitab samas, et hoolimata bioloogilisest põlvnemisest armastas ta vanaisa südamest kogu tema elu jooksul ja see ei muutu kunagi. 

Tagasi üles