Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Just see pani põntsu prints Harry ja Kate Middletoni lähedasele suhtele (2)

Copy
Printsess Catherine ja prints Harry.
Printsess Catherine ja prints Harry. Foto: POOL New / REUTERS / Scanpix

Printsess Catherine ja prints Harry pole enam nii lähedased kui varem, kuid nende vahel on olnud tõeliselt tugev side. Harry on oma memuaarides kirjeldanud Kate'i ka kui «õde, keda mul polnud kunagi olnud, kuid keda olin alati soovinud.» Mis aga juhtus nende omavahelise läbisaamisega?

Kui Kate ja William kohtusid 2001. aastal St Andrewsi ülikoolis Šotimaal, tutvustas Walesi prints oma uut tüdruksõpra peagi ka oma nooremale vennale. Nad said kohe algusest peale omavahel hästi läbi ning pärast Kate'i ja Williami pulmi sai neist omamoodi kolmik, kes võtsid sageli osa ühistest üritustest ja heategevuslikest algatustest. Kuid üks kuninglik ekspert väidab, et Harry ja Kate'i tugev side hakkas kiiresti lagunema pärast üht suurt muutust Sussexi hertsogi elus.

Kuninglik ekspert ja ajakirjanik Robert Jobson väidab 1. augustil ilmunud Walesi printsess Cathnerine biograafias, et printsessi ja Harry omavaheline läbisaamine hakkas lagunema kohe pärast Harry suhte algust Meghan Markle'iga.

«Alates esimesest kohtumisest oli Catherine'il alati olnud lähedane suhe oma mehe vennaga... Kui Meghan Harry ellu tuli, muutus aga suhte dünaamika,» väitis ekspert. Harry käsitleb oma läbisaamist venna naisega põhjalikult oma menukas memuaaris «Spare», alates nende esimestest kohtumistest, jagatud headest aegadest ja pingetest, mis tekkisid tema ja Meghani pulmade ümber, samuti tülidest, mis tekkisid pruutneitsi kleidi pärast.

Foto: Mr Pics / Shutterstock

Samuti väidab Harry oma memuaarides, et pärast seda, kui mõlemad paarid olid esimest korda koos avalikkuse ees olnud, olevat ajakirjandus tekitanud Kate'is pingeid. «Päevi hiljem tekkis skandaal. Midagi seoses sellega, kuidas Meg toetas #metoo liikumist ja Kate mitte – kuidagi nende riietuse kaudu? See oli vist selle sisu, kuigi kes teab? See polnud päris,» kirjutas Harry. «Aga ma arvan, et see pani Kate'i end ebamugavalt tundma ja tegi kõigile selgeks, et teda hakatakse nüüd Megiga võrdlema ja sunnitakse temaga konkureerima.»

Harry väitis oma memuaarides ka, et kuigi Kate tõi Meghanile lilli ja vabandas pärast tüli pruutneitsi kleidi üle, oli see mõlema paari suhtesse mõra tekitanud. 

Kuu aega pärast Harry ja Meghani pulmi püüdsid kõik neli veel oma erimeelsusi lahendada Williami ja Kate'i kodus, kus – Harry väitel – Kate paljastas, et tema tunded said haiget, kui Meghan oli rääkinud midagi tema «beebi ajust» ja «hormoonidest» vahetult pärast seda, kui Kate oli ilmale toonud prints Louisi.

Meghan Markle ja printsess Catherine.
Meghan Markle ja printsess Catherine. Foto: Chris Jackson / AFP / Scanpix

Allikad: New York Post, Time Magazine

Tagasi üles