Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

HALE SOHK Naine mürgitas maleturniiril oma rivaali elavhõbedaga

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Venemaalt pärit malemeister Amina Abakarova (40) tunnistas, et valas Dagestani malemeistrivõistlustel oma kauaaegse rivaali Umayganat Osmanova (30) malelauale elavhõbedat.

Meistrivõistlus toimus Makhachkalas Venemaal, kus Osmanova haigestus pärast partiid, kurtes tugeva peapöörituse ja iivelduse üle.

Abakarovat süüdistatakse elavhõbeda valamises Osmanova malelauale, mille määrimiseks kasutas ta malenuppu. Abakarova vahistati tänu turvakaamerate salvestustele, kus teda malelaua juures kahtlast tegevust nähti tegemas.

Süüdimõistmise korral võib Abakarovat oodata kuni kolme aasta pikkune vanglakaristus. Dagestani spordiminister Sazhida Sazhidova väljendas šokki Abakarova tegude üle, märkides, et need ohustasid kõigi kohalolijate, sealhulgas Abakarova enda elu.

Naise motiiv oli isiklik vaen Osmanova vastu, kes ta hiljuti oli piirkondlikul turniiril alistanud. Abakarova süüdistas Osmanovat ka tema ja tema perekonna kohta solvangute tegemises.

Abakarova, kes võitis eelmisel aastal Pjatigorskis Põhja-Kaukaasia föderaalringkonna malemeistrivõistlused, töötab Makhachkala koolis maleõpetajana. Osmanoval on enda malekool, kus ta ka ise õpetab inimesi malet mängima, vahendab Metro.

Vaatamata mürgitamisele jätkas Osmanova võistlust ning isegi võitis auhinna. Nüüd nõuab ta maksimaalset karistust Abakarovale, kes seisab silmitsi tahtliku kehavigastuse tekitamise süüdistusega.

Abakarova sõbrad on väitnud, et naise käitumine oli täiesti iseloomuvastane, kuid tekitab küsimusi, kas naine on sääraseid meetodeid varem kasutanud.

Tagasi üles