Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Nukker põhjus, miks prints William ülikoolis õppides väljamõeldud nime kandis

Walesi printsess Catherine ja prints William.
Walesi printsess Catherine ja prints William. Foto: Matthew Horwood / Pool via REUTERS / Scanpix

Walesi prints William õppis mainekas St Andrewsi ülikoolis Šotimaal, kus ta kohtus  oma tulevase naise Kate Middletoniga. Vähe on teada fakt, et ta kasutas sel perioodil teist nime. 

Tulevane troonipärija õppis mainekas ülikoolis kõigepealt kunstiajalugu, õpingute ajal lülitus ta ümber geograafiaõpingutele. 2005. aasta juunis, kui prints oli 23-aastane, lõpetas ta samaaegselt oma kallima Catherine'iga ülikooli ning kuus aastat hiljem abiellusid noored sajandi pulmaks nimetatud laulatusel. 

Teada on, et prints pidi varasest lapsepõlvest alates avalikkuse suure tähelepanu all elama ja see muutis tema lapsepõlve keerukamaks kui tavalastel. Eriti suure pinge alla sattus noor prints siis, kui tema ema, printsess Diana, traagiliselt autoõnnetuses hukkus. Nii et õpingute ajaks soovis ta vähemalt veidikenegi tähelepanu keskpunktist eemale saada. 

Prints William ei soovinud, et teda ülikooli õpingute ajal kuningliku pere liikmena tuntakse ja otsustas kasutada varjunime – hoolimata sellest, et enamik tema sõpru kindlasti teadsid tema staatusest.

Seega madala profiili hoidmiseks palus William, et koolikaaslased kutsuksid teda Steve'iks. Hiljem on printsess Catherine mõned korrad hellalt ja humoorikalt tema kooliaegsele salanimele vihjanud. 

Tagasi üles