Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

NÄGEMISENI! Põhjus, miks peaksid oma hommikukohviga hüvasti jätma

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kõigi lemmik kohv on tuntud oma julge maitse ja erinevate valmistamismeetodite poolest. Jaapani rafineeritud teetseremoonia traditsioonist pärit matcha on aga jahvatatud teelehtedest valmistatud pulbriline roheline tee, mis kogub hulganisti populaarsust. Siin on vaid mõni põhjus, miks peaksid oma hommikukohvi matcha vastu välja vahetama.

Energiaallikas

Kohv on tuntud oma tugeva kofeiinisisalduse poolest ja on kiire energiaallikas, mis võib olla kasulik neile, kes otsivad kohest energiat.

Hoolimata sellest, et matcha sisaldab kofeiini, annab see sulle tänu aminohappe L-teaniinile järk-järgult ja aeglaselt kofeiini. Selline dünaamika tagab püsiva erksuse ilma kohvi tarbimisega kaasnevate järskude energialaksude ja pärastise väsimustundeta.

Matcha on antioksüdantide jõujaam

Kohv sisaldab küll antioksüdante, kuid matcha hiilgab selle kõrval tänu oma suuremale katehhiinide sisaldusele. Katehhiinid on olulised südame- ja ajuveresoonkonna kaitseks, kasvajate, põletike ja viirustega võitlemiseks ja veel hulga igasuguste terviseprobleemide tõrjujateks.

Jahvatatud teelehed vs. kohvioad

Kohvi valmistatakse jahvatatud kohviubadest, mis pakuvad erinevaid maitseelamusi sõltuvalt oa päritolust ja röstimisest.

Peenelt jahvatatud rohelise tee lehtedest valmistatud matcha pakub ainulaadset ja elavat maalähedaste alatoonidega mahedat maitset. Ja nagu mainitud, on selle tarbimine toitaine- ja antioksüdantiderikas.

Traditsioonilise Jaapani rohelise tee mõju

Kohvi juured ulatuvad erinevatesse kohvitootmispiirkondadesse kogu maailmas, mis annavad oma panuse selle ainulaadsesse kultuurilisse tähtsusesse.

Jaapani kultuuris juurdunud matcha on pärit Jaapani teetseremooniatest. See sümboliseerib rahu, austust ja teevalmistamise meditatiivset kunsti.

Tagasi üles