Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

TABUTEEMA Kõrvalhüpe pani mehe oma seksuaalsuses kahtlema: olen täielikus segaduses

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Seksuaalsuse, orientatsiooni ja identiteedi mõistmine võib traditsioonilistest väärtustest kinni hoides keeruline olla. Üks mees otsis Metro ekspertidelt oma täbarale olukorrale lahendust.

Anonüümseks jäänud mees Inglismaalt on alati arvanud, et ta on hetero, kuna ta on naisega pikaajalises suhtes, kuid intiimsus meessoost sõbraga pani teda endas kahtlema.

«Olen oma tüdruksõbraga peaaegu neli aastat koos olnud ja ta on juba ammu tahtnud, et me koliksime kokku,» kirjutas mees. «Mind häirib see, et tunnen meeste poole tõmmet. Olen seda alati varjanud.»

Mees jätkas, et kuulub kohalikku jalgpallimeeskonda ja pärast jõule liitus nendega Kanadast pärit mees: «Me saime kohe hästi läbi ja ma veetsin temaga palju aega koos, kuna see oli ta esimene kord Inglismaal.»

«Ta tunnistas mulle mõned kuud tagasi, et on gei. Ta ei räägi sellest meie jalgpalliringkondades, kus see on endiselt tabuteema. See oli mulle kergendus, kuna tundsin tema vastu tugevat tõmmet ja taipasin, et ta tõenäoliselt tunneb sama.»

«Olime ühel ööl väga purjus ja nautisime meeletult head seksi,» paljastas mees. «See oli minu esimene kogemus teise mehega ja see oli hämmastav.»

Ta lisas, et nad on sellest ajast mitmeid sarnaseid kogemusi jaganud. «Kuigi ta teab, et mul on tüdruksõber, ütleb ta, et on valmis ootama, kuni ma oma asjad selgeks saan.»

«Mõistan, et geimaailm on täis vallatusi ja narkootikume, kuid see pole minu stiil. Ma arvan endiselt, et armastan oma tüdruksõpra, aga ta vist tajub, et midagi on valesti. Olen täielikult segaduses.»

Ekspert vastas: «Sa ütled, et oled hetero, kuid räägid suhtest teise mehega. Tundub, et sa oled eitamise faasis.»

«Võimalik, et sa oled biseksuaalne. See on osa sinust, mida sa peaksid aktsepteerima, mitte varjama.»

«Tõde on see, et petad oma tüdruksõpra. Asjaolu, et see on teise mehega, ei muuda seda paremaks,» lisas ta. «Petmine on ikkagi petmine – su tüdruksõber väärib paremat.»

Ekspert soovitas mehel olla aus nii enda kui ka tüdruksõbraga: «Meeste ihaldamine pole valik – see on lihtsalt see, kes sa oled.»

«Lõpeta oma praegune suhe ja lase tal edasi liikuda. See saab su tüdruksõbrale raske olema, aga topeltelu elades teed talle veel rohkem haiget.»

Ekspert ei nõustunud mehe arvamusega, et geimaailm viiks vallatuste ja narkootikumideni, kuna sellised otsused on valikulised ja esinevad igas eluvaldkonnas.

«Kui su Kanada armuke elab sellist elu, siis tõenäoliselt pole ta pikas perspektiivis sinu jaoks õige inimene. Maailmas on piisavalt mehi, kes hindavad sinuga sarnaseid väärtusi. Ära karda teiste arvamusi – tõeline vabadus algab enese aktsepteerimisest.»

Tagasi üles