Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

«Matilda» staar Mara Wilson leidis lapsena endast õõvastavaid pilte

Copy
Mara Wilson
Mara Wilson Foto: Shutterstock

Mara (37) sai juba kuueaastasena kuulsaks, kui ta esines «Mrs. Doubtfire'is», millele järgnesid «Ime 34. tänaval» ja ülipopulaarne «Matilda».

Film räägib Matilda Wormwoodist, keda tema vanemad vaevu tunnustavad, sest nad ei mõista, kui eriline ta on. Ta kohtub pärast kooliminekut miss Trunchbulliga – direktoriga, kes piinab kogu tema algkooli. Matilda püüab oma eriliste kineetiliste võimete abil vanematele ja miss Trunchbullile kätte maksta.

Filmist sai 1990ndatel laste lemmik, kuid edust hoolimata rääkis Mara, et nii noorelt kuulsaks saamine mõjus talle üsna halvasti. Kahjuks suri ka tema ema umbes samal ajal rinnavähki.

«Olin täielikus segaduses ja tundsin end kaotsis. Ema lahkumine muutis mind. Ma ei teadnud enam, kes ma olin,» rääkis Mara The Guardianile oma varajasest lapsepõlvest.

Mara vanemad arvasid, et lastefilmidest on turvaline osa võtta, kuid tegelikkuses oli see vastupidi. Naine selgitas, et fännid seksualiseerisid teda pidevalt. Talle saadeti sobimatuid kirju ja tema kohta postitati internetti kohatuid asju.

«Ma tegin selle vea, et guugeldasin end 12-aastaselt ja nägin asju, mida ma ei suutnud enam unustada.»

Mara nägi oma pilte pornolehekülgedel, kus tema pea oli teiste kehade otsa pandud.

Ajakirjanikud olevat talt juba seitsmeaastasena küsinud, et kas ta teab, mis prantsuse suudlus on.

Pärast «Matildat» mängis Mara filmides «Lihtne soov» ja «Thomas ja võlurong», mille järel tegi ta näitlemisest pausi, et avalikkuse tähelepanu eest peitu pugeda.

Mara keskendub tänapäeval kirjutamisele ja pakub ka audioraamatutele ja taskuhäälingutele häälnäitlemise teenust.

Ta ütleb, et ta ei ole huvitatud rambivalgusesse naasmisest, kuna ei soovi end muuta.

«Ma määratlesin end nii kaua meedia tingimustel, Hollywoodi tingimustel,» selgitas Mara. «Selle asemel, et määratleda end omaenda eesmärkide, suhete ja elu järgi.»

Tagasi üles