Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

VANGIDE TINDER Tütred lämmatanud ema otsib suhet vaid aasta pärast topeltmõrvas süüdimõistmist

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kaaslaste leidmise saidi lõi naine, kes kolis üle 6000 kilomeetri kaugusele, et surmamõistetuga abielluda ja laps saada. Nüüd kasutavad paljud kurjategijad sama platvormi, et armastust ja lähedust leida.

Texase osariigist pärit Madison McDonald (33) kannab eluaegset vanglakaristust oma tütarde – Lillian Mae McDonaldi (1) ja Archer Hammond McDonaldi (6) – tapmise eest. Karistusele vaatamata on ta kaaslase leidmiseks loonud profiili, kus ta kirjeldab end õrna ja leidlikuna.

McDonald lämmatas oma tütred 2021. aasta aprillis pärast rahustite andmist surnuks. Naine suundus pärast roima Irvini politseijaoskonda, kus ta väidetavalt rahulikul meelel tunnistas kõik üles. McDonald olevat ametnikele öelnud, et ta teeks kõike, kaasa arvatud tapaks lapsi, et nende kuritarvitamist vältida.

Hiljem selgus, et lapsi ei oldud kuritarvitatud ja advokaatide väited naise hullumeelsuse kohta lükkas vandekohus tagasi. Tema ema, Julie Kidd, tunnistas, et McDonaldil oli bipolaarne häire ja skisofreenia diagnoositud. Sellest hoolimata mõistis vandekohus ta vähem kui tunniga topeltmõrvas süüdi.

Oma profiilil, mis vaid aasta pärast süüdimõistmist loodi, kirjutas McDonald: «Võimaluse korral oleksin pidevalt liikvel! Olen energiline inimene. Olen õrn ja tundlik, kuid mu lähedased ütlevad, et võin kriitiline ja valiv olla. Pean end intelligentseks ja leidlikuks. Olen alati suurepärane kuulaja olnud ja inimesed arvavad, et minust oleks hea nõustaja saanud.»

McDonald loodab oma aega Wire of Hope'i kaudu inimestele kirjutades sisustada. Seal on ta profiil kuni 2026. aasta veebruarini aktiivne – ta jagas profiilil kolme fotot ja kirjeldas end heteroseksuaali ning kristlasena, vahendab Daily Star.

Wire of Hope'i lõid kaks sõpra, et aidata vangistatud inimeste elusid muuta. Veebilehe sõnul aitab kirjavahetus vangidel igapäevasest üksluisusest põgeneda ja taas end inimesena tunda. Üks asutajatest, Sigrid, alustas surma mõistetud Alan Wade'iga kirjavahetust, kuna ta uskus rehabilitatsiooni ja uutesse võimalustesse.

Wade mõisteti 2005. aastal pensionäripaari Reggie ja Carol Summeri röövimise, inimröövi ja mõrvade eest surma, kelle ta kaasosaliste abiga elusalt maha mattis.

Sigrid kolis Prantsusmaalt Floridasse, et mõrvarile lähemal olla. Mõni aeg hiljem said nad ka ühise lapse. Sigrid rääkis 2021. aastal sellest, kuidas nende suhe tõsisemaks muutus: «Kui hakkasin mõistma, et meil tekkisid teineteise vastu tunded, siis me mõlemad ehmusime. Astusime sammu tagasi ja püüdsime teineteisele kirjutamise lõpetada. Olime selle pärast kohutavalt õnnetud. Kuue nädala pärast vastas ta – tema esimesed sõnad olid, et ta armastab mind.»

Naine lisas, et tema pere oli otsuse peale vihastanud. Sigrid vastas, et Wade, kelle surmanuhtlus tühistati eluaegseks karistuseks, oli mees, kes tegi teda õnnelikuks.

Sigrid ei mõista, miks tema suhe teisi inimesi häirib.

Tagasi üles