Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Ootamatu põhjus, miks Briti kuningapere Monopoli ei tohi mängida

Esiplaanil seisab prints George, istuvad kuningas Charles III, kuninganna Elizabeth II ja prints William.
Esiplaanil seisab prints George, istuvad kuningas Charles III, kuninganna Elizabeth II ja prints William. Foto: ALPR/AdMedia/SIPA/Scanpix

Monopol on maailma üks tuntumaid ja populaarsemaid lauamänge, mis õpetab taktikat, strateegilist mõtlemist ja on tore seltskondlik meelelahutus. Miks selline hariv mäng Ühendkuningriigi troonipärijate peres rangelt keelatud on? 

Miljonites peredes populaarse lauamängu keelas kuningapere liikmete jaoks ära kuninganna Elizabeth II isiklikult. Väidetavalt ei lubanud kuninganna seda mängida, sest hasart muutis mängijad liiga tigedaks. 

See reegel paljastus aastaid tagasi, kui ühel avalikul sündmusel kingiti prints Andrew'le meeneks just see Charles Darrow poolt 1935. aastal välja mõeldud mäng. «Meil ei ole lubatud kodus Monopoli mängida. See ajab osalejad liiga tigedaks.»

Netikommenteerijatele ei mahu see põhjendus muidugi pähe ja on paljude meelest naeruväärne. «Kui Monopol tigedaks ajab, siis Aliast või Unot ei tohiks ju ammugi kätte võtta, mine tea, mis emotsioonipurskeid need esile võivad tuua,» ironiseerisid naljahambad kommentaariumites. 

Monopol on klassikaline lauamäng, milles mängijad ostavad, müüvad ja kauplevad kinnisvaraga, et enda vara kasvatada, jõukaks saada ja oma vastased pankrotti viia.

Tagasi üles