Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kuulsuste juuksur hoiatab: see tuhandete lemmiksoeng võib sind juustest hoopis ilma jätta (2)

Peenike juuksekumm suurendab juuste katkemise riski.
Peenike juuksekumm suurendab juuste katkemise riski. Foto: Shutterstock

Sellega, kas juuksed on naise ehe, võib nõustuda või mitte. Kuid terveid juukseid eelistame me kõik ja kiilad laigud peanahal on enamiku õudusunenägu. Loe, mis populaarne soeng juukseid nii kõvasti rikkuda võib ning kuidas välja langenud juuksed võimalikult edukalt tagasi kasvatada. 

Paljude kuulsuste juuksur ja Briti kosmeetikabrändi Jerome Russell Blonde loovjuht Jason Collier nimetas portaalile Sun võimalusi juuste tihedamaks muutmiseks ning ühtlasi hoiatas levinud soengu ohtude eest. 

Esiteks kutsus ekspert inimesi üles loobuma vastu pead liibuvatest soengutest, mis hoiavad juukseid pinge all – eelkõige hobusesabadest, punutistest ja patsidest. «Sellised soengud võivad kahjustada juuksefolliikuleid ja põhjustada kiilaid laike,» hoiatas ta ja soovitas nende asemel juukseid pehmemalt kinnitada.  

Juuste kasvu soodustamiseks soovitas Collier lisada juuksehooldusesse marulaõli sisaldavad tooted, kuna see koostisosa niisutab ja kaitseb juukseid suurepäraselt. Lisaks soovitas ta tähelepanu pöörata peanaha massaažile, mille käigus võib kasutada näiteks kookos- või kastoorõli. Tema sõnul aitab see protseduur parandada vereringet ja muuta juuksed volüümikaks.

Kokkuvõtteks tuletas juuksur meelde õiget toitumist. «Tervete juuste heaks peaks igapäevane menüü sisaldama mineraalide, biotiini, E-vitamiini ja rasvhapete rikkaid toite. Suurepärased valikud on näiteks munad, pähklid, spinat ja kala.» 

Tagasi üles