Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

VIDEO Jalgadeta sündinud naine sai enda nimele Guinnessi rekordi

Copy

31-aastane Kanya Sesser sündis ilma jalgadeta ja sõrmedeta, kuid vaatamata  takistustele on temast saanud modell, sportlane, näitleja ja Guinnessi rekordiomanik.

Portlandis elav 31-aastane Kanya Sesser on sihikindel inimene, kelle saavutuste nimekiri paneb ka kõige aktiivsema elustiiliga inimesed imestusest õhku ahmima.

Kanya on paraolümpiasportlane, surfar, näitlejanna ja modell. Nüüd on ta oma isiklike triumfide nimekirja lisanud maailmarekordi tiitli rulatamises.

Kanya sai enda nimele Guinnessi rekordi, mille käigus toetas ta end 19,65 sekundi jooksul kätega rulale, kirjutab Daily Star.

«Ma arvan, et see on minu karjääris üks elumuutev hetk,» ütles ta rekordist rääkides.

1992. aastal mõlema jalata sündinud 31-aastase rulaässa elu oli alguses keeruline. Kui ta oli alles imik, leidis Kanya tee äärest naine, kes möödus Tais Pak Chongis asuvast budistlikust templikoolist.

Kanya viidi haiglasse, kus tema eest hoolitseti, kuni ta 1998. aasta mais Ameerika perekonna poolt adopteeriti. Kanya kolis Portlandi, kus ta kasvas üles koos oma vanemate Jane'i ja Dave'i ning kahe vanema vennaga.

Esialgu seisis naine Ameerikas silmitsi mitmete raskustega ning ta mäletab, et keelebarjäär oli kindlasti üks kõige suurematest probleemidest.

Kuid see kõik ei pidurdanud Kanyat, kes vaatab nüüd tagasi oma noorusele ja kirjeldab end kui «metsikut last».

Oma uudishimu tõttu katsetada uusi asju uuris ta erinevaid spordialasid, nagu ratastooliga võidusõitmine, ratastooliragbi, ujumine ja kelguhoki.

Siis avastas ta rula ja armus kohe. Nüüd kuulub talle ka maailmarekord.

Tagasi üles