Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

UUS DOKK PALJASTAB Elizabeth Taylor üritas keerulise abielu tõttu endalt elu võtta

Copy
Elizabeth Taylor filmi «Cleopatra» lepingu sõlmimisel.
Elizabeth Taylor filmi «Cleopatra» lepingu sõlmimisel. Foto: Shutterstock

Uus HBO dokumentaalfilm «Elizabeth Taylor: kadunud lindid» sisaldab filmitähega aastatel 1964–1965 seni avaldamata intervjuusid, milles Taylor räägib oma kohutavast abielust Eddie Fisheriga.

Taylor kirjeldas ühes intervjuus oma abielu Fisheriga kui üht kohutavat viga. «Eddie tahtis, et ma tunneksin end üksikuna. Me ei käinud kunagi väljas,» ütles ta.

Näitlejannal tekkis suhe Fisheriga, kui mees oli veel Debbie Reynoldsiga abielus.

Nad abiellusid 1959. aastal vaid kolm tundi pärast Fisheri lahutuse jõustumist Reynoldsist ning nende suhe kestis neli aastat.

Taylor ütles dokumentaalfilmis, et ta oli Fisheriga abielus olles nii masendunud, et üritas end tappa – naine võttis tahtlikult Fisheri ees suurtes kogustes unerohtu.

«Ma pigem sureksin, kui läheksin lahku,» ütles ta ühes helisalvestuses. «Mul oli elamisest kõrini.»

Taylor jäi ellu, kuid pidas katset enesekeskseks, kuna see mõjus lastele laastavalt.

Taylor ja Fisher lahutasid 1964. aastal, kaks aastat pärast seda, kui Taylor alustas oma «Cleopatra» kaasnäitleja ja tulevase abikaasa Richard Burtoniga afääri, vahendab New York Post.

Filmistaar meenutas dokumentaalfilmis, kuidas Fisher äratas ta afääri ajal voodi kõrval üles, sihtis teda relvaga ja ütles: «Ma ei tapaks sind. Ma ei laseks sind maha.»

Naine avaldas, et ei olnud Fisherit kunagi armastanud: «Ma ei mäleta oma abielust suurt midagi, välja arvatud see, et see oli üks suur, hiiglaslik viga ja ma teadsin seda juba enne pulmi.»

Režissöör Nanette Burstein kommenteeris Taylori ja Fisheri tormilist suhet. «Ta ei olnud Eddiesse armunud, kuid alustas temaga afääri, samal ajal kui Eddie oli Ameerika kallima Debbie Reynoldsiga abielus. Sellest sai suur skandaal ning järsku nad lausa kihlusid,» ütles Burstein intervjuus Entertainment Weeklyle.

«Ta teadis, et see on suur viga, kuid ta ei teadnud, kuidas sellest välja tulla, sest see oli nii avalik. Ta lihtsalt läks sellega kaasa.»

Taylor oli abielus kokku seitsme mehega ning tõmbus avalikust elust tagasi 1996. aastal, kui ta lahutas Larry Fortenskyst, kes oli tema viimane abikaasa.

Tagasi üles