Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

«Mu naine otsis mulle enne oma surma uue naise» Kummaline armastuslugu, mis toob pisara silma!

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mili ja Carolyni armastuslugu on armas, kuid kindlasti mitte tavaline. Nende lugu näitab, et armastus on tõeline siis, kui see on omakasupüüdmatu. «Olen igavesti tänulik Carolyni armastuse ja elu eest, mis ta mulle andis!» kommenteerib Mil, kes jääb Carolyni elupäevade lõpuni ainult heaga mäletama. 

«Tutvusime Carolyniga 1987. aastal, mind võlus kohe ta naer!» kommenteerib Mil, kes soovib jagada oma kummalist armastuslugu. «Alates hetkest, kui ta istus mu kõrvale, teadsin kohe, et ta on eriline.» Kaks aastat hiljem paar abiellus – sel hetkel nad ei teadnud, kui keeruliseks võib see teekond kujuneda. 

1993. aastal võttis Carolyni elu dramaatilise pöörde. Ta hakkas imelikult kõndima ja varsti peale seda ei näinud ta foori. Neuroloog kinnitas paari kartusi: hulgiskleroos. 2009. aastal keerles Mili maailm töö tegemise ja Carolyni hoolitsemise ümber. Naise seisund küll halvenes, kuid Mil ei suutnud mõelda tulevikule ilma temata. 

Siis aga, aastal 2011, ütles Carolyn midagi, mis lõi Mili pahviks. «Kallis, ma otsin sulle kellegi,» lausus Carolyn, kui sai aru, et üsna varsti on ta siit ilmast lahkumas. Mil lükkas selle pakkumise tagasi. Aeg-ajalt kerkis teema taas esile, kuid Mil vahetas alati teemat, soovimata valusat reaalsust tunnistada.

2019. aastal tegi Carolyn arsti juures südantlõhestava otsuse. Ta tahtis ravi lõpetada. «Ma tahan, et Mil leiaks kellegi, kellega koos olla, kui mind enam ei ole,» oli Carolyn endiselt oma soovis kindel, «ja mina olen see, kes ta valib!»

Vastumeelselt tegi Mil tutvumisportaali endale konto, järgides Carolyni juhiseid. Ainuke mõte, mis teda valdas, oli see, et ta armastab oma naist, ja kuna see on ta soov, tahab ta teda sellega õnnelikuks teha. Loomulikult soovitas naine uutele kandidaatidele enne põhjalikumat tutvumist oma olukorrast selgitada, kuid iga kord, kui mees seda tegi, kadusid kõik potentsiaalsed tutvused tema ümbert ära. 

2019. aasta lõpus kohtus Mil Janiga. Ta armastas seiklusi ja tal oli fantastiline huumorimeel. «Närviliselt rääkisin talle oma olukorrast, kuid minu üllatuseks võttis ta selle kõik rahulikult vastu,» räägib Mil. Nende esimene kohting oli närvesööv, kuid see-eest imeline. «Kodus tahtis Carolyn kõike teada – isegi meie esimese suudluse kohta.»

Läks mööda kaks nädalat, kui Carolyn ja Jan omavahel kohtusid. Ka neil tekkis kohe side ja õhtusöök oli täis naeru. Kuid Mil tundis, et kui tal kasvas armastus Jani vastu, kasvas tal ka süütunne. Hoolimata teadmisest, et see oli Carolyni soov, tundus see ikkagi truuduse murdmisena. Ometi ei näidanud Carolyn välja armukadedust, vaid ainult õnnetunnet. 

2020. aasta septembris soovis Carolyn tähistada oma viimseid elupäevi koos oma sõprade ja perega. Kõigest paar nädalat hiljem peale seda suri ta Mili kõrval, kuid eelnev naise otsimine tähendas, et mees ei pidanud oma leinaga jääma üksinda. 

Mil ja tema uus naine Jan abiellusid 2022. aasta augustis. Nad tegid Carolyni pulmakleidi pisut ümber, pidades sellega teda meeles. «Carolyn teadis, et sa ise endale naist ei leia, loomulikult pidi ta selle töö sinu eest ära tegema,» märkis Mili õepoeg humoorikalt. 

Loo kokkuvõtteks soovib Mil Carolyni tänada, sest tema oli just see, kes õpetas talle tõelise armastuse olemust. Oma jõu ja omakasupüüdmatuse kaudu tagas ta mehele õnne, mis ületab naise kaotuse ja leina. «Olen igavesti tänulik tema armastuse ja elu eest, mis ta mulle andis,» sõnab Mil. 

Tagasi üles