Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

SUUR OHVERDUS Naine taaskohtus DNA-testi abil tütrega, kellega 50 aastat lahus oli

Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

74-aastane ameeriklanna, kes raskete elutingimuste tõttu oma kaheaastase tütre lastekodusse andis, kohtus temaga taas tänu DNA-analüüside võimalusele enam kui 50 aastat hiljem.

Praegu 74-aastane Debi Sutherland oli 18-aastane, kui tal sündis tütar Vicky. 20-aastaselt tegi naine raske otsuse saata tütar lastekodusse. «Tahtsin, et ta kasvaks üles heas peres, ümbritsetuna tõelisest soojusest ja armastusest. Mu enda pere oli sel ajal täielik õudus. Mu ema ei tahtnud, et mu laps meiega jääks, kuigi tegin kõik, mis suutsin,» rääkis naine pool sajandit tagasi juhtunust.

Vicki adopteeris üks St. Louisi perekond. Lapsendanud perekond jättis tüdrukule sama eesnime, mis tema bioloogiline ema pannud oli. Ka kirjutasid nad üles tema bioloogilise isa nime, mis tüdruku sünnitunnistusel oli. 

53-aastaselt otsustas Vicki Streb oma bioloogilised vanemad üles otsida. Ta kasutas mitme ettevõtte teenuseid, mis aitavad DNA-andmebaaside abil sugulasi leida. Alguses suutis Streb leida isa poolt neli õde-venda, kõik erinevate naistega. «Ma mõtlesin: «Kes see mees on? Mick Jagger? Nii palju lapsi...» Aga minu ema poolt polnud kedagi,» naeris ameeriklanna.

Lõpuks siiski leiti keerukuste kiuste ka Strebi bioloogiline ema. Nende taaskohtumine oli südamlik. Vicki ütles, et ta ei saa emale tänulikum olla, sest ta tegi suurima võimaliku ohverduse – andis tütre teise peresse, et ta saaks parema elu, hea kodu ning armastava perekonna. 

Tagasi üles