Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

TASUB TEADA Tekstisõnumite sisu paljastab, kas raiskad oma väärtuslikku aega tegelikult nartsissisti peale

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Psühholoog on paljastanud seitse jahmatavat märki sellest, et sina või keegi, keda sa armastad, võib tegelikult olla nartsissist.

Nartsissistlike tunnustega inimeste partneritel on sageli emotsionaalselt vägivaldse suhte tulemusel suurem risk seista silmitsi vaimse tervise probleemidega.

Millised on siis need märgid, mida me võiksime märgata? Kerry McAvoy kirjeldab üksikasjalikult seitset erinevat hoiatusmärki, mis on seotud sellega, kuidas keegi tekstisõnumeid saadab, kirjutab New York Post. Mis siis võib muretsemiseks põhjust anda?

1. Ta eeldab, et vastad kohe

Nartsissist eeldab, et jätad kõik pooleli ja vastad tema tekstisõnumile kohe. Ta ei mõtle selle peale, mida sa teed, mis kell on või kus sa parasjagu olla võid.

2. Ta saadab tihti sentimentaalseid sõnumeid

Narsissistid vajavad pidevat armastust, imetlust ja tähelepanu, et end olulisena tunda, mistõttu nad saadavad sentimentaalseid tekste inimestele, kelle puhul nad on vastuses kindlad. Ja vastus peab olema vähemalt sama sentimentaalne!

3. Ta on oma telefoni külge liimitud

«Nartsissistide jaoks on nende telefon justkui kinnisidee. Nad kannavad seda kaasas, nagu oleksid sellega sündinud», selgitas McAvoy.

Selle põhjuseks on nende pidev vajadus tunda end olulisena. Telefonist on neil vahetu juurdepääs inimeste sõnumitele, meeldimistele ja kommentaaridele sotsiaalmeedias.

4. Ta võtab aega, et sinu sõnumile vastata

Hoolimata sellest, et nartsissist ootab enda saadetud sõnumitele kiiret reageerimist, ei kehti see vastupidises olukorras.

Kui sa vahetad nartsissistiga tekstisõnumeid, ei pruugi sinu sõnumid olla sama prioriteetsed kui tema omad.

«Võib kuluda minuteid, tunde või päevi, enne kui ta viitsib vastata,» ütles McAvoy.

5. Ta saadab vara riukalikke sõnumeid või paljastavaid fotosid

Selliste sõnumite või fotode saatmine suhte varajases staadiumis annab narsissistile seksuaalset põnevust, aidates tal samas vältida võimalikku seksuaalset tagasilükkamist tulevikus.

«Nad arvavad, et selliste tekstisõnumite ja fotode saatmine on normaalne, isegi enne, kui te teineteist rohkem tundma olete õppinud,» selgitas arst.

6. Ta saadab ärevust tekitavaid tekstisõnumeid

McAvoy hoiatab, et nartssisistid võivad saata selgitusteta lühikesi sõnumeid, jättes teise poole ärevile ja segadusse.

Nad võivad saata sõnumi, milles paluvad teil nädalavahetusel kohtuda ja pärast seda, kui oled «jah» öelnud, lõpetavad nad vastamise.

7. Ta saadab sulle pidevalt sama fotot, laulu või videot

Sentimentaalseid sõnumeid võib tulla mitmes vormis, olgu selleks siis foto ühiselt reisilt, video, kus te koos naerate, või laul, mille järgi pulmas tantsisite.

Nartsissistid tahavad tagada, et ta jääb sulle meelde ja ta hoiab sind seetõttu emotsionaalselt konksu otsas.

Tagasi üles