Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

ENNEOLEMATU NAUDING Raputavalt hea orgasmi saladus on tegelikult väga lihtne

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Enamik naisi on kogenud vaid mõnda tüüpi orgasmi, kuid seda saab teadlikkuse ja eksperimenteerimise abil muuta.

Naised võivad erinevaid erogeenseid piirkondi stimuleerides kogeda mitmesuguseid orgasme. Nende mõistmine parandab sooloseksuaalset kogemust ja intiimsust partneriga.

Kliitori orgasm

Kõige tuntum ja sagedamini kogetud orgasm saavutatakse kliitori stimuleerimise kaudu. Kliitoris on kõrge närvilõpmete kontsentratsioon, mistõttu on see äärmiselt tundlik osa kehast. Selle otsene või kaudne stimuleerimine võib viia intensiivse naudingu ja orgasmini.

Vaginaalorgasm

Vaginaalorgasm saavutatakse penetratsiooni kaudu ja seda seostatakse G-punkti stimuleerimisega, mis asub umbes viis sentimeetrit tupe sees esiseinal. Kuigi kõigil naistel pole tundlikku G-punkti, võib selle stimuleerimine võimsaid orgasme esile kutsuda.

Kombineeritud orgasm

Kliitori ja vaginaalse stimuleerimise kombinatsioon viib orgasmile, mis hõlmab mõlema piirkonna tunnetusi. Sellist orgasmi kirjeldatakse sügavalt rahuldava ja intensiivsena.

Emakakaela orgasm

Sügava penetratsiooni ja emakakaela stimuleerimise kaudu saavutatud orgasmi kirjeldatakse erakordsena. Selle saavutamine nõuab lõõgastumist ja partneri usaldamist. Emakakael on väga tundlik ja selle stimuleerimine võib olla nii nauditav kui ka intensiivne.

Anaalorgasm

Anaalne stimulatsioon võib viia paljusid naisi orgasmini. Anaalpiirkonnas on palju närvilõpmeid ja koos kliitori või vaginaalse stimuleerimisega võib kogeda enneolematuid orgasme.

Uuringud näitavad, et ainult 15 protsenti naistest saavutab ainuüksi penetratiivsest seksist vaginaalse orgasmi, kuid see arv tõuseb mänguasju kasutades 46 protsendini.

Vaginaalsete orgasmide saavutamiseks on vajalik järjepidev stimuleerimine, mida standardne penetratiivne seks ei pruugi pakkuda – eriti naistel, kelle G-punkt pole nii tundlik. Määravateks teguriteks on ka penetratsiooni nurk, sügavus ja rütm.

Igapäevased asjad, nagu stress ja ärevus, võivad takistada orgasmini jõudmist. Oluline on olla vaimselt kohal, lõdvestunud ja piisavalt erutunud. Tundlikud piirkonnad ei pruugi piisava eelmänguta niivõrd reageerida. Pikaajaline eelmäng tagab täieliku erutuse, suurendades tupe piirkonnas verevoolu, mis omakorda muudab selle tundlikumaks.

Kasuks tuleb erinevate positsioonide katsetamine ja partneriga aktiivselt suhtlemine, et leida sobivad erogeensed tsoonid. G-punkti stimuleerimiseks on ka spetsiaalsed vibraatorid või kõverad dildod, mida võiks magamistoas proovida.

Alati tuleb meeles pidada, et seksuaalsus on keeruline ja sügavalt isiklik kogemus. Oma keha mõistmine, vajaduste väljendamine ja kannatlikkus iseendaga on rahuldust pakkuva seksuaalelu saavutamiseks võtmetähtsusega.

Tagasi üles