Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Taylor Swift on Southporti veresaunast šokis: ma ei suuda seda sõnadesse panna

Copy
Taylor Swift
Taylor Swift Foto: Shutterstock

Taylor Swift avaldas kaastunnet pärast traagilist noarünnakut, mille tagajärjel hukkus tema muusikast inspireeritud tantsutunnis kolm last.

«Southportis toimunud eilse rünnaku õudus on mind täielikult šokeerinud,» kirjutas 34-aastane Swift 30. juulil oma Instagramis. «On võimatu kirjeldada süütute elude kaotust ja tohutut traumat, mida kogesid kõik kohalolijad, sealhulgas pered ja esmareageerijad.»

«Need olid lihtsalt väikesed lapsed tantsutunnis,» lisas ta. «Ma ei suuda sõnadesse panna oma sügavaimat kaastunnet nendele peredele.»

Võimud kinnitasid, et 29. juulil said Swifti-teemalises tantsu- ja joogatunnis kaks last noarünnaku tagajärjel surma. Merseyside'i politsei peainspektor Serena Kennedy teatas esmaspäevasel pressikonverentsil, et lisaks sai üheksa last vigastada, kellest kuue seisund on kriitiline. Kriitilises seisundis on ka kaks täiskasvanut.

Politsei andmetel suri 30. juuli hommikul kolmas laps, kes oli 9-aastane. Nad kinnitasid, et tantsutunnis surma saanud tüdrukud oli kuue- ja seitsme-aastased.

Merseyside'i politsei reageeris Hart Streeti hoones aset leidnud noarünnaku teatele umbes kell 11.50 kohaliku aja järgi. Selle käigus vahistati mõrvas ja mõrvakatses kahtlustatuna Cardiffist pärit 17-aastane nooruk, vahendab Us Weekly.

«Me usume, et vigastada saanud täiskasvanud püüdsid lapsi vapralt kaitsta,» ütles Kennedy esmaspäeval. «Kahe tütre emana ja viieaastase lapselapse vanaemana ei suuda ma valu ja kannatusi ette kujutada, mida ohvrite pered hetkel kogevad. Meie südamlikud kaastunded kuuluvad neile.»

Kuningas Charles III vastas: «Minu naine ja mina oleme tänasest õõvastavast juhtumist sügavalt šokeeritud. Me avaldame oma südamlikud palved ja sügavaima kaastunde peredele ja lähedastele, kes oma lähedased kaotasid, ja kõigile, keda see kohutav rünnak puudutas.»

Prints William ja printsess Kate Middleton jagasid sotsiaalmeedias sõnumit: «Me ei suuda vanematena ette kujutada, mida täna hukkunud ja vigastatud laste pered, sõbrad ja lähedased läbi elavad. Saadame oma armastuse, mõtted ja palved kõigile, keda see kohutav rünnak on puudutanud. Täname ka esmareageerijaid nende professionaalsuse ja kaastunde eest kriisi ajal.»

Tagasi üles