Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

«Külm ja kalkuleeritud!» Noor naine ei teadnud, et poiss-sõbrale saadetud foto jääb tema viimaseks

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Anne Faber (25) ei teadnud, et poiss-sõbrale saadetud foto jääb tema viimaseks – noor naine mõrvati vaid mõni hetk pärast foto saatmist.

Anne sõitis jalgrattaga 29. septembril 2017 Utrechti lähedal, kui ta jäi ootamatult vihma kätte. Ta suundus parasjagu Den Dolderi väikesesse külla, kui ta tegi ühe kliiniku juures peatuse, et jäädvustada hetk, mis tundus naljakas ja mida jagada oma poiss-sõbraga.

Faber näitas sõrmedega rahumärki ja klõpsas selfi. Ta saatis foto umbes kell 18.50 oma poiss-sõbrale. Tema pere hakkas muretsema, kui ta ei naasnud õhtul koju. Lähedased panid kokku otsingurühma ja veetsid järgmised kümme päeva teda otsides. 3. oktoobril leiti ta mantel, kaks päeva hiljem jalgratas ning sellest järgmisel päeval tema seljakott.

Mantlilt võetud DNA testid tuvastasid sobivuse 27-aastase Michael Pga, keda oli seksuaalkuritegude eest varem karistatud. Michael oli varem mitu aastat vägistamise ja röövimise eest vangis olnud ning Faberi surma ajal viibis ta lähedalasuvas kliinikus ravil.

Dutch News teatas, et kliinik ei olnud Michaeli seksuaalkuritegudest teadlik, kuna Michael ei lasknud vanglal teavet edastada. Selle tõttu viibis mees ravil vaid agressiivsuse ja narkomaania pärast, vahendab Unilad.

Michael tunnistas kolm päeva pärast vahistamist, et tappis Faberi. Ta rääkis politseile, et oli naisele rolleriga otsa sõitnud ning seejärel vihastanud. Seejärel vägistas ta naise ja püüdis ta viia Soesti linna poole.

Anne üritas appi karjudes põgeneda, kui Michael ta vaigistamiseks surnuks pussitas.

Pärast vägistamise ja mõrva ülestunnistust avaldas Michael ka surnukeha asukoha, mis asus Zeewolde loodusreservaadi metsas. Mees väitis, et tapmine polnud ette kavatsetud. 2019. aastal leidis apellatsioonikohtu kohtunik, et mõrva kirjeldus oli vastupidine – külm ja kalkuleeritud.

Michael P karistuseks mõisteti 28 aastat vangistust koos psühhiaatrilise raviga.

Märksõnad

Tagasi üles