Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

MIDA SINA ARVAD? Naine ei pese kunagi oma mehe pesu: ma pole tema ema (1)

Copy
Foto: Shutterstock

Ennast feministiks nimetav Abby Yeckel tekitas internetis vastakaid tundeid, kui ta teatas, et ei pese oma mehe pesu. Mitte kunagi. Ta jagab ka nende laste pesu kaheks, nii et kumbki peseb pool ja kõik on võrdne. Miks? Ta ei taha olla oma mehele ema eest.

«Mu abikaasa ja mina ei pese teineteise pesu, sest meil mõlemal on piisavalt riideid, et neid eraldi pesta,» selgitas Abby TikTokis. «Ma ei taha, et ta puudutaks mu pesu ja üritaks seda voltida. Ta ei pööra ka tähelepanu sellele, mis läheb kuivatisse ja millel peab laskma õhu käes kuivada.»

Abby usub, et suhtesse astudes võtavad liiga paljud naised automaatselt kodutööd enda kanda, mistõttu saab see ootuspäraseks. «Ma ütlen ainult, et alustage nii, nagu kavatsete jätkata. Kui soovite oma mehe või poiss-sõbra pesu pesta, laske käia. Kuid enne, kui seda teete, rääkige nendega kodutöö õiglasest jaotusest.»

@abbyeckel @Kim German All I’m saying is start out as you mean to go on. If you want to do your husband or your boyfriend‘s laundry, by all means go ahead and do it, but before you do make sure you’re having a conversation with them about an equitable breakdown of domestic labor tasks. So often as women, we get into relationships and it’s been so deeply ingrained in us to start doing domestic labor tasks for our husband and boyfriend, and then it easily becomes expected of us. And women end up, carrying the large majority of domestic labor tasks, emotional labor, mental labor. also, my husband and I don’t do each other’s laundry because we both have enough clothes to wash our own loads of laundry separately. I don’t want him touching my laundry, and attempting to fold it, or not paying attention to what goes in the dryer and what needs to hang dry. So often women easily find themselves in a position where they are the only ones carrying the domestic load and mental labor of running a home. And then they become resentful of their husband because it’s gone on for so long. So before you start doing domestic labor for any man in your life, have a conversation about an equitable breakdown so that it doesn’t become expected of you and you find yourself to be the only one caring that load. ##marriage##adviceforwomen##relationships##dating ♬ original sound - abbyeckel

Kui see toimib Abby ja tema abikaasa jaoks, siis on kõik ju hästi, kuid TikToki kasutajatele ei avaldanud see muljet:

«Kui pesed enda pesu, siis miks mitte pesta ka tema oma? Miks te ei võiks kordamööda üle nädala pesu pesta?»

«Mõnikord pesen mina pesu ja mõnikord tema. Aitame mõlemad üksteist, sest oleme meeskond!»

«Me mõlemad peseme teineteise pesu... oleme partnerid. Me ei aja näpuga järge ega ka eelda, et teine inimene vastutab selle ülesande eest.»

«Nad tõenäoliselt jagavad ka arved täpselt pooleks. Nii imelik on käituda nagu toanaabrid.»

Kuid Abby mure ebaõiglase tööjaotuse pärast ei ole alusetu. Suhtetreener Gemma Nice ütles Metrole, et tema arvates on paljud naised suhetes emarolli lõksu jäänud. «Ma näen seda palju oma klientide juures, et suhtes olev naine teeb kodus suurema osa, sest see on «tema töö». Ei ole, te mõlemad elate oma kodus, te mõlemad töötate, võib-olla olete mõlemad lapsevanemad. See on väsitav,» selgitas Gemma.

«Mõned naised võivad tunda, et nad ei saa öelda, mida nad tunnevad, sest nad võivad siis mehega tülli minna. Ma näen seda palju, eriti kui tegemist on paranemata traumaga ja mees vajab, et tema partner teeks «ema tüüpi» asju, et ta tunneks end armastatuna.»

Vaatamata vastureaktsioonile Abby videole TikTokis, võtsid seal ka sõna naised, kes temaga nõustusid.

«Ma ei pese oma partneri pesu. Pole minu töö.»

«Olen 28 aastat abielus olnud ja tegin esimesel päeval selgeks, et ma ei tee majapidamistöid teise täiskasvanu jaoks. Ma ei pane tema nõusid nõudepesumasinasse ega pese isegi tema rätikuid ega padjapüüre.»

«Ma ei pese kunagi oma mehe pesu. Mina olen see, kes õpetas talle kolledžis pesu pesemist, sest tema ema pesi oma nelja poja ja abikaasa pesu ning ei õpetanud neid kunagi seda ise tegema.»

«Ma ei pese oma mehe pesu... 18 aastat tagasi pidas ta mulle loengut, kuidas ma peaksin ta särke voltima ja ärritus, kui ma ta sokid rulli keerasin. Sellest hetkest kuni tänaseni ta mingit pesuabi enam minult ei saa.»

Tagasi üles