Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

«Tegutsemine oli tõepoolest kiiduväärt!» Saaremaa poisid päästsid rattaõnnetusse sattunud sõbra hullemast

Copy
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Mihkel Maripuu

Kuressaare haigla jagab ühismeedias tänusõnu 13–14-aastastele poistele, kes kriitilisel hetkel oma sõbrale abi kutsusid. 

«Vahelduseks üks õnnetu looke, millest sündis tegelikult positiivne eeskuju. Õnnetu osa sellest loost on asjaolu, et mõni päev tagasi juhtus rattaõnnetus, mille käigus sai noormees koleda käeluumurru. Ent noormehe sõbrad (13- ja 14- aastased) olid need, kelle tegutsemine oli tõepoolest kiiduväärt,» seisab Kuressaare haigla Facebooki lehele tehtud postituses.

«Sõbrad kutsusid kiirabi – osa jooksid kiirabiautole vastu, teised jäid kannatanuga koos sündmuspaika teda valvama. Nii ei pidanud kiirabi poisse võsast otsima ning jõudis kiiremini kannatanu juurde ning samas jäid mõned kohapeale sõpra valvama ega jätnud teda üksinda.»

«Kuigi poisid ise koledat käeluumurdu väga vaadata ei suutnud, olid nad ikkagi oma sõbrale ja ka kiirabile igati abiks ega lasknud jalga. Selle asemel jätsid kõrvale omaenda hirmu, hoidsid tilkinfusiooni pudelit ning kuna kiirabil on endal palju varustust tassida, aitasid sõbrad veel oma semu vaakummadratsiga võsast välja tassida! Lisaks tuli appi üks möödakäija, kes samuti kohapeal abi osutas.»

«Kannatanud poisi ema ütles, et tänaseks on poeg haiglast koju saanud ning taastub vaikselt. Vanematel on ülimalt soe tunne, et nende last ümbritsevad nii väärt sõbrad.»

«See on iga vanema unistus,» ütles ema, lisades, et kõik poisid käisid haiglas sõpra vaatamas ning on tõepoolest kulda väärt. Lisaks saatsid poisid emale videojuhise selle kohta, kust leiab üles poja ratta.

«Kniks ja kummardus tubli tegutsemise eest nendele vapratele noormeestele ning suured tänusõnad abilistele! Sündmuse peategelasele soovime kiiret ja kerget paranemist ning ohutut suve jätku! Ning muidugi – kiivrid pähe!»

Tagasi üles