Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Charles keelas ennekuulmatul põhjusel Dianal tema lemmikuima ilutoote kasutamise

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: Mark Lennihan/APF/Scanpix

Ühendkuningriigi prints Charlesi ja printsess Diana abielu oli täis kivisid, kände ja lahkarvamusi. Printsess tundis ennast selles suhtes sageli alla surutuna ja nende kahe vaated elule olid vahel kardinaalselt erinevad. Diana pidas näiteks hullumeelseks põhjust, miks Charles tal ühe ilutoote kasutamise täiesti ära keelas. 

1980. aastate lõpus olid suured ja kohevad soengud moe tipus. Ka printsess Dianale meeldis oma juukseid kohevaks föönitada ja et juuksed vajalikku kohevust ja joont hoiaksid, oli vaja korralikku kihti juukselakki. Juukselakid olid aga aerosoolpudelites ning seetõttu olid need Charlesile väga vastukarva. Osooniauke tekitavad aerosoolid panid tema südame valutama. 

Seega keelas ta Dianal juukselaki kasutamise ning rääkis sellest ka ühes oma avalikus kõnes. «Mina isiklikult olen vanemaks ja teadlikumaks saades keelanud aerosoolide kasutamise oma majapidamises,» jagas ta rahvale ja sai naeru ja toetava aplausi osaliseks.

Kui Charlesi meelest olid juukselaki kasutamisega kaasnevad osooniaugud tõsine probleem, siis Diana temaga sel teemal nõustuda ei tahtnud. "Ikka on probleeme juukselakile sobivate ja piisavalt heade alternatiivide leidmisega, ilmselt nõustuvad minuga paljud abikaasad," ironiseeris ta.  Kuningliku eksperdi Ingrid Sewardi sõnul pidas Diana Charlesit selle tõttu täiesti hulluks.  

Praegune Ühendkuningriigi kuningas Charles III on ammu oma keskkonnateadlikkuse ja -hoolivusega silma paistnud. Ta on olnud seetõttu ka kliimaaktivistide märklauaks. 

Tagasi üles