Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kohtinguekspert hoiatab: oma partnerit ei tohi kunagi ühel kindlal põhjusel kritiseerida

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kohtinguekspert hoiatab, et Tiktokis populaarne trend, kus paarid oma partnerite puudusi paljastavad, võib teha palju rohkem kahju kui kasu.

Tiktok on tuntud oma lõbusate ja veidrate videotrendide poolest, kuid üks konkreetne idee, mis praegu ringleb, võib olla ideaalne suhtekatastroofi retsept.

Paarid on avaldanud oma puudusi – asju, mis neid teineteise juures häirivad – ja see on viinud kohati jõhkralt ausate paljastusteni. Norskamisest kuni söömisharjumusteni – nendes videotes on esile toodud kõikvõimalikud «probleemid».

Üks suhteguru hoiatab aga, et partneri puuduste väljatoomine võib teha rohkem kahju kui kasu. Põhjus, miks see nii on, võib üllatada.

Suhteekspert ja seksiterapeut dr Melissa Cook soovitab, et selliste tõdede paljastamine võib viia hädadeni, kirjutab Daily Star. Tegelikult võib see isegi viia suhte täieliku purunemiseni. 

«Tiktoki trend, kus paarid jagavad oma partnerite puuduseid, võib esialgu tunduda kahjutu, kuid tegelikult võib see teie suhetele negatiivselt mõjuda. Negatiivsete külgede esiletõstmine võib tekitada kriitika ja pahameele kultuuri ning mõjutada meie võimet tõhusalt suhelda,» hoiatab ekspert.

«Keskendudes sellele, mis meid ärritab, võivad paarid hakata tähelepanuta jätma oma suhte positiivseid omadusi. Terve suhe eeldab tasakaalu puuduste tuvastamise ja väärtuste väärtustamise vahel ning see uus trend häirib seda.»

«Vigade esiletoomine nii avalikult ja partneri kallal nokkimine võib teda isegi häbistada – sellel võib olla otsene mõju usaldusele. Pole sugugi haruldane, et mõned inimesed tunnevad end sellistes olukordades rünnatuna ja kaitsetuna,» lisas ta.

«Selle asemel peaksime keskenduma turvalise ja toetava keskkonna loomisele, kus inimesed saavad oma tundeid väljendada ja kõik probleemid koos läbi töötada.»

Dr Cook soovitas trendi mitte proovida ja ütles, et kui teil on oma teise poolega probleeme, tuleb enne mõelda, kuidas teatud teemade tõstatamine mõjub.

«Püüdke keskenduda oma partneri positiivsetele omadustele ja väljendage nende eest oma tunnustust, kuid selgitage ka neid väikseid asju, mida tahaksite oma suhte üldise tervise huvides parandada. Selline lähenemine peaks loodetavasti aitama väikestes erimeelsustes navigeerida ja samal ajal omavahelist sidet arendada,» tegi ta üleskutse.

Tagasi üles