Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

5-aastaselt emaks saanud Peruu tüdrukul kahtlustati raseduse asemel kasvajat

Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

Maailma läbi aegade noorim ema on kõigest 5-aastane Lina Medina. Ta elas täiesti tavalise lapse elu, kui ühtäkki hakkas tal kõht paisuma. 

Kaugest Andide külast pärit Peruu tüdruk Lina Medina oli 1939. aastal alles viiene, kui ema ta arsti juurde viis. Lapse kõht oli järsult paisunud ja ema kahtlustas lapsel kasvajat. Haiglas selgus, et Lina on seitsmendat kuud rase. 

Tüdruk sünnitas 14. mail 1939 keisrilõike abil poja, kes sai imelapse ilmale aidanud arsti auks nimeks Gerardo. 

Hämmastunud meedikud, kes juhtunut uurisid, avastasid, et Linal oli haruldane haigus, mida nimetatakse enneaegseks puberteediks. See põhjustas tal puberteediea märke ebatavaliselt varases eas. Tema ema sõnul oli Linal juba kolmeaastaselt menstruatsioon alanud.  

Selle seisundi tagajärjel tekkisid Linal ka täiskasvanud suguelundid juba väikelapsena – enne kui ta vägistati ja ta rasestus. Õudusega avastati uurimise käigus, et lapse vägistas tema isa. 

Tema enda isa arreteeriti verepilastuses kahtlustatuna, kuid hiljem vabastati ta tõendite puudumise tõttu. 

Lina ja tema pere otsustasid elada oma elu privaatselt, selle asemel, et oma lugu avalikult jagada. Gerardo elas kuni 40-aastaseks saamiseni, mil ta 1979. aastal raske luuhaiguse tõttu suri. Erinevate meediaväljaannete info kohaselt sai Gerardo alles kümneaastasena teada, kes tema ema on, seni pidas ta Linat oma õeks. 34 aastat hiljem sai Lina oma abikaasa Raouliga teise poja. Eelmisel aastal tähistas proua 90. sünnipäeva. 

Tagasi üles