Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

MIGREENIST VABAKS Arst paljastab kaks asja, mis põrgulikule peavalule kiiresti kriipsu peale tõmbavad

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Virginiast pärit dr Jason Singh jagas ühismeedias nõuandeid, kuidas migreenist hõlpsasti vabaneda. Arst soovitab valudes vaevlevatel inimestel kasutada «kahe rätiku meetodit».

Dr Singh juhendas oma jälgijaid kahte väikest rätikut kasutama: «Üks rätik tuleks külma ja teine kuuma veega märjaks teha.»

Arst rääkis, et seejärel tuleks mõlemad rätikud korralikult välja väänata. Külm rätik asetatakse otsaesisele ning kuum rätik kaela taha.

Dr Singh selgitas, et külm rätik aitab veresooni ahendada ja põletikku vähendada, kuum rätik parandab vereringet ja lõdvestab kaelalihaseid.

«Hoia mõlemat rätikut umbes viis kuni seitse minutit peal ja vaata, kuidas migreen loomulikult taandub,» lisas ta.

Uuringud on näidanud, et vaheldumisi külmade ja kuumade kompresside kasutamine võib tõhusalt peavalu intensiivsust vähendada. Külmad kompressid ahendavad veresooni ja tuimestavad valu, samas kui kuumad kompressid suurendavad verevoolu, lõdvestavad lihaseid ja pakuvad rahustavat mõju, vähendades stressi.

Meetodi efektiivsus võib inimestel siiski varieeruda, kuna migreenidel on tavaliselt erinevad põhjused, vahendab Daily Mail.

Dr Singi jälgijad olid avatud meetodit proovima ning mõni jagas ka isiklikke kogemusi. «Minu migreen naeraks need rätikud välja,» naljatles üks kommenteerija.

«Ma teen sama, aga kahe ämbriga — ühe külma ja teise kuuma veega — ja panen oma jalad sisse. See võtab peavalu maagiliselt ära,» jagas teine inimene.

Teine vaataja kommenteeris: «Ma pean seda proovima! Aitäh, et jagasite ja ei öelnud lihtsalt, et võtke valuvaigistit!» lisas kolmas inimene.

«Mul on krooniline migreen diagnoositud. Ma proovin seda, kuid jääkott kuklas toimib minu jaoks alati,» ütles neljas kommenteerija.

Tagasi üles