Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Maailma kuulsaim optiline illusioon – kumba naist sina pildil näed?

Illustreeriv avafoto.
Illustreeriv avafoto. Foto: Shutterstock

Kas pead ennast kotkasilmaks? Maailma kuulsaim illusioonipilt on sinu ees, vaata järele, mida sina sellel näed. See peadmurdev dilemma on inimesi juba aastaid segadusse ajanud ja pikki tuliseid vaidlusi põhjustanud. 

Inimesed on hämmeldunud kaht naist ühendavast joonistusest, mille puhul enamik inimesi kinnitavad, et näevad vaid üht. Pildil on kujutatud noort naist, kes kannab lopsaka kaunistusega kübarat ja loori, tema nägu on pööratud kaugusesse vaatama ja tal on seljas koheva kraega mantel. 

Samas on pildil ka vanem naine, keda on foorumites leitavate arutelude järgi keerukam leida. Veidi nõialiku ilmega daami nägevad inimesed ei mõista, kus ja kuidas saab joonistusel noort naist näha. 

Apparently there is an old lady and a young lady. But i can only see the young one
byu/Lone_Saviour-22nd inopticalillusions

Kumba naist sina pilti vaadates näed? Aga kas keskendudes ja pilku teritades teise naise kujutise suudad üles leida? Vihjeks võib öelda, et noore naise lõug on vanaproua nina ja noore naise kõrv on eakama daami silm. Vanaproua kriipspeenike suu on preili kaelakeeks. 

Mõtteloomingu pealkirjaga «Minu naine ja minu ämm» joonistas karikaturist William Ely Hill ja see avaldati esimest korda 1915. aasta novembris USA praeguseks tegevuse lõpetanud huumoriajakirjas Puck. 

Tagasi üles