Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

UUS LEIN Tütar saatis surnud isa telefoninumbrile sõnumeid, vastu tuli kõhe vastus

Copy
Naise isa suri vaid kaks nädalat enne oma 51. sünnipäeva
Naise isa suri vaid kaks nädalat enne oma 51. sünnipäeva Foto: Shutterstock

Naine, kes saatis mitu kuud oma varalahkunud isale sõnumeid, oli šokis, kui viis kuud pärast isa surma ootamatu vastuse sai. «Tunnen nagu kaotasin ta nüüd veel teist korda,» ahastas õnnetu naine. 

Nilufar Nizami elu pöördus pea peale, kui tema seni laitmatu tervisega isa Murad eelmise aasta jaanuaris ootamatult suri. Mees lahkus siit ilmast une pealt, olles alles 50-aastane. Arstliku ekspertiisi sõnul põhjustas Muradi surma ootamatu südameseiskumine.

«Ma kaotasin mõistuse, kui see juhtus, olin lihtsalt šokis,» ütles 26-aastane Usbekistanist pärit Nilufar, kes elab praegu New Yorgis.

Oma isa kirjeldades ütles ta Newsweekile: «Ta andis alati parimat nõu. Tal oli justkui anne inimestest aru saada ja iga kord, kui mul oli kellegagi või millegagi probleeme, olid tema nõuanded, teadmised ja oskused mulle suureks abiks.»

Leinaga toimetulemiseks saatis noor naine oma isale sageli südamlikke sõnumeid. «See oli minu viis justkui isaga rääkida. Saatsin sõnumeid, kui tema surmast möödus järjekordne kuu, kui teda igatsesin ja soovisin palju õnne sünnipäevaks.» 

See kõik sai aga naise jaoks ootamatu pöörde, kui viis kuud hiljem tema surnud isa telefoninumbrile saadetud sõnumile vastus tuli. «Mul on väga kahju,» kirjutati talle vastuseks SMSile, kus ta oma isa surma meenutas. 

Selgus, et Nilufari isa telefoninumber on antud järgmisele kliendile. «See on muidugi normaalne,» ütles naine, «aga minu jaoks oli see sel hetkel suur šokk. Oleksin oma isa justkui teist korda kaotanud ja elasin leina teist korda läbi.» 

Tagasi üles