Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KES TA ON? Prints Williami lastel on väga salapärane ihukaitsja

Copy
Prints William, Kate Middleton, prints George, printsess Charlotte ja prints Louis.
Prints William, Kate Middleton, prints George, printsess Charlotte ja prints Louis. Foto: I-Images

Lapsehoidjatel on Briti kuningliku pere laste elus eriline koht. Nad mitte vaid ei kasvata ega õpeta lapsi, vaid on neile ka ihukaitsja eest, sest neid koolitavad endised sõjaväeluureohvitserid. Prints George'i, printsess Charlotte'i ja prints Louisi Norlandi lapsehoidja on saanud eriväljaõppe, et lastel oleks temaga turvaline.

William ja Kate palkasid Maria Borrallo 2014. aastal, kui prints George oli vaid kaheksakuune. Ta jätkas perekonna lapsehoidjana ka printsess Charlotte'i ja prints Louisi sünni järel 2015. ja 2018. aastal.

Maria Teresa Turrion Borrallo
Maria Teresa Turrion Borrallo Foto: REUTERS / James Whatling / Scanpix

Norlandi kolledži direktor Janet Rose paljastas kuninglikku perekonda käsitlevas dokumentaalfilmis, et kuninglikud lapsehoidjad õpivad spetsiaalseid oskusi, näiteks võitluskunste ja turvalist sõitu. Kolledžis töötavad kõrgelt kvalifitseeritud lapsehoidjad on äratuntavad nende rõivaste järgi: beež vormiriietus ja pruun müts.

Üks praktikant-lapsehoidjatest rääkis ajakirjanikele: «Harjutame libedasõitu, et saaksime autot kontrollida, kui laps istub taga ja kõik oleks lapsele võimalikult ohutu.»

Rose lisas: «Uusimad lapsehoidja koolitusprogrammid on tipptasemel ja sobivad 21. sajandisse. Nende hulka kuuluvad näiteks julgeoleku- ja küberturvalisuse koolitused meie endiste sõjaväeluure ohvitseridega. Mõned naljatavad, et lapsehoidjad on James Bondi ja Mary Poppinsi ristandid, kuid loomulikult ei püüa me oma lõpetajatest ihukaitsjaid teha. Paljuski tahame, et meie lapsehoidjad oleksid sama lõbusad ja armastavad kui Mary Poppins.»

Prints Williamil ja prints Harryl oli lapsepõlves oma armastav ja hooliv lapsehoidja – Tiggy Legge-Bourke. Pole küll teada, kas ka temal oli selline koolitus.

Tagasi üles