Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

VÕIMALIK VAID VENEMAAL «Seal saaks ta selle heastada!» Naisele tule otsa pannud jõhkard saab Putinilt ühel tingimusel armu (3)

33-aastane Oleg määrati julma mõrvakatse eest 12 aastaks vangi, kuid sinna ta nii kauaks ilmselt siiski ei jää.
33-aastane Oleg määrati julma mõrvakatse eest 12 aastaks vangi, kuid sinna ta nii kauaks ilmselt siiski ei jää. Foto: kuvatõmmis videost / youtube

Venemaal langes eksmehe jõhkra rünnaku alla 40-aastane naine. Mees naelutas ta puidust laua külge, valas kütusega üle ja pani põlema. Määratud karistust kurikael tõenäoliselt siiski lõpuni kandma ei pea.

40-aastane venelanna Oksana Kuzmenko rääkis kohtule, kuidas tema eksmees pärast lahkuminekut ta puidust laua külge naelutas, seejärel bensiiniga üle valas ning põlema süütas. 

Värbamisjuhina töötanud naise välimus on pärast endise mehe toime pandud julma piinamist täielikult muutunud.

Venemaa kohus määras 33-aastase keevitaja Oleg Štšegolihini äärmiselt julma mõrvakatse eest 12 aastaks trellide taha range režiimiga karistusosakonda. Kuid Štšegolihhin on end vabatahtlikult kirja pannud Vladimir Putini toetuseks Ukraina vastu peetavasse sõtta, mistõttu on vähetõenäoline, et ta kauaks vanglasse jääb.

Ohver andis kohtus vapralt tunnistusi julma Štšegolihhini vastu selle kohta, kuidas ta ähvardas teda tappa autoremonditöökojas, kus ta töötas Ida-Venemaal Jekaterinburgis.

Meenutades oktoobris toimunud jahmatavat katsumust, ütles Kuzmenko: «Ta võttis mul saapad jalast, haaras mu vasaku jala ja lõi sinna naela sisse.»

«Ja mu paremasse jalga keeras ta midagi korgitserilaadset,» jätkas ta.

Samal ajal kui Štšegolihhin eksnaist «risti lõi», oli ta ähvardanud abitult laua külge naelutatud naise tappa. «Ta võttis välja sigareti ja tulemasina ning valas mu bensiiniga üle. Ma põlesin nagu küünal,» meenutas naine.

Keevitaja vaatas sigaretti suitsetades külmavereliselt pealt, kuidas tema sõbranna elusalt põleb. Lõpuks võttis mees tulekustuti ja kustutas leegid. Kuid oli liiga hilja — tõsine kahju oli juba tehtud.

Pärast seda, kui Kuzmenko oli leekidest vabanenud, kooris Štšegolihhin oma sõbranna paremalt käelt kõrbenud naha maha, jättes talle armid, millega Kuzmenko peab nüüd kogu ülejäänud elu elama. 

Nagu sellest kõigest veel vähe oleks, peksis mees oma endist naist veel tund aega. Seejärel käskis mees naisel rooli istuda ja end Asbesti linna sõidutada, kuid naine kartis, et mees tapab ta ja peidab tema laiba tee ääres asuvasse metsa.

Raskelt vigastatud Kuzmenko võttis julguse kokku ja otsustas, et ainus pääsetee on vastutulevale autole sisse sõita— see samm päästis tõenäoliselt tema elu, sest Štšegolihhin jättis ta maha ja põgenes sündmuskohalt.

Politseinikud avastasid naise kohutavas seisundis ja hiljem diagnoositi tal tõsised põletushaavad ülajäsemetel, ülemistes hingamisteedes, kaelal, näol ja tuharatel. Ohver toimetati haiglasse, vahendab Daily Mail.

Kuzmenko ütles kohtule, et Štšegolihhin oli varjanud oma minevikku: varasemaid karistusi kaaperdamise, varguse, kehavigastuse tekitamise ja joobes juhtimise eest.

Tema advokaat Olga Polištšuk väitis pärast kohtuprotsessi, et ta esitab apellatsioonkaebuse, kuna Oleg ei kavatsenud naist kunagi tappa. Ülekuulamisel ja kohtus kordas mees advokaadi sõnul ju pidevalt, et armastas Oksanat. 

Štšegolihhin kavatseb esitada mõrvakatse eest süüdimõistmise kohta apellatsioonkaebuse, kuid juba on ta täitnud taotluse, mis võimaldab tal Putinilt armu saada juhul, kui ta kuus kuud Ukrainas sõdib.

«Ta läheb sõtta,» ütles Polištšuk. «Ta kirjutas avalduse Venemaa armeele juba oktoobris. Sõjas osaledes saaks ta selle heastada,» lisas ta.

Tagasi üles