Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

EKSPERT SOOVITAB Just see on parim viis kaalulangetamiseks ja immuunsüsteemi tugevdamiseks

Copy
Kirglik suudlemine suurendab süljevoolu, mis aitab hoida suu, hambad ja igemed terved.
Kirglik suudlemine suurendab süljevoolu, mis aitab hoida suu, hambad ja igemed terved. Foto: Pexels

Möödunud ülemaailmsel suudlemispäeval juhtis kohtinguekspert tähelepanu suudlemise kasulikkusele. Suudlemine pole loodud lihtsalt romantiliseks eesmärgiks – see on retspet parema tervise ja heaolu saavutamiseks. 

Jacob Lucas on maailmakuulus professionaalne tutvumis- ja suhtetreener, kes annab inimestele nõu uute tutvuste ja suhete teemadel. 

Tema sõnul tõstab suudlemine heaolu ja tugevdab immuunsüsteemi, tuues sülje kaudu suhu uusi bakterite vastu võitlevaid aineid ning võib ka põletada kuni 26 kalorit minutis. See on rohkem kui sada kalorit vaid viie minutiga! 

Kuid eelised ei piirdu sellega. Füüsiliselt aktiivne suudlemine vallandab ajus hea enesetunde kemikaalid, sealhulgas oksütotsiin, dopamiin ja serotoniin. Need kemikaalid ei tekita mitte ainult eufoorilist tunnet, vaid suurendavad ka kiindumust ja partneriga siduvust. 

Neile, kes otsivad stressileevendust, pakub Jacob julgustavaid uudiseid: suudlemine alandab stressi ja ärevusega seotud hormooni, kortisooli, taset, mille vähendamine soodustab lõõgastumist ja rahulolekut. 

Lisaks võib suudlemine avaldada positiivset mõju südame-veresoonkonna tervisele, sest see suurendab südame löögisagedust ja põhjustab veresoonte laienemist, mille tulemuseks on verevarustuse paranemine ja vererõhu langus. 

See kardiovaskulaarne tõuge võib isegi aidata leevendada valu selliste seisundite, nagu menstruatsioonikrampide või migreeni, puhul.  

Ükskõik, kas soovite luua sidet, leevendada stressi või lihtsalt nautida paljusid füüsilisi eeliseid, võib suudlus olla seni kõige lihtsam ja nauditavam tervisehoop. 

Tagasi üles