Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

OOTAMATU Pikkade tualetiskäikude tegelik põhjus on selgunud

Copy
Vetsus veedetakse uuringu järgi lausa kaheksa tundi kuus.
Vetsus veedetakse uuringu järgi lausa kaheksa tundi kuus. Foto: Shutterstock

Tualettruum on muutunud kohaks, kus inimesed üha enam aega veedavad. Kas probleemiks on kõhukinnisus või muud seedehäired? 

Pikkade vetsus istumiste tõelise põhjuse paljastas Metro.

Analüütikute sõnul veedab Ühendkuningriigi keskmine elanik nädalas tualetis tund ja 54 minutit. 18–24-aastased veedavad aga vannitoas rohkem aega kui teised: keskmiselt kaks tundi ja 36 minutit nädalas.

Tualettruumis ei rahulda nad mitte ainult loomulikke vajadusi, vaid püüavad stressiga toime tulla. 2000 inimest hõlmanud uuring, mille tellis Villeroy & Boch, näitas, et 43 protsenti inimestest lukustuvad end tualetti või vannituppa vaikust nautima ning 13 protsenti vastas, et veedavad kempsus pikemalt aega, et oma partneriga suhtlemist vältida. Samal ajal veedavad mehed päeva jooksul rohkem aega vetsus kui naised (meeste vetsus veedetud aeg nädalas on kaks tundi versus naiste tund ja 42 minutit). Kuu jooksul moodustab see kokku terve tööpäeva jagu aega. 

Nõustaja Georgina Sturmer selgitas, et stressi ajal tahavad paljud inimesed rahunemiseks joosta ja peitu pugeda. Kuid näiteks tööl on seda raske teha, nii et tualettruumist saab ideaalne koht moraalseks puhkuseks.

Tagasi üles