Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KOLMIKMÕRV INGLISMAAL BBC ajakirjaniku naine ja kaks tütart hukati koduseinte vahel

BBC võidusõidukommentaatori John Hunti naine Carol Hunt (61) ning nende kaks tütart, Hannah (28) ja Louise (25), seoti kinni ja tapeti teisipäeval nende kodus Inglismaal.

Detektiivid ootavad võimalust, et ainus kahtlusalune Kyle Clifford (26) üle kuulata. Clifford on praegu enda põhjustatud eluohtlike vigastuste tõttu haiglas – ta leiti kolmapäeval Enfieldi surnuaiast. Mees on rinnahaava tõttu arvatavasti erakorralise operatsiooni läbinud ning teda ravitakse politsei valve all Londonis.

Esialgse informatsiooni järgi võis Clifford ohvrite kodu lähedal kuni seitse tundi enne tapmist viibida. Ei ole selge, kui palju aega ta majas veetis. Uurijad räägivad naabritega ja vaatavad uksekella kaamera salvestisi, et kokku panna, mis juhtus enne, kui John Hunt koju jõudis ja traagilise sündmuspaiga avastas.

Kaadrid näitavad teisipäeval vahetult pärast keskpäeva mustas riietuses figuuri vaiksesse tupiktänavasse saabumas, parkides allee lähedale, mis viib pere koduni. Figuuri nähti kandmas vaid kotti ja arvatakse, et ta võis 90 sentimeetrit pika vibupüssi pärast kolme naise alistamist kohapeal kokku panna. Politsei sõnul olid igal ohvril randmetel ja näol sidemete jäljed ning põlvedel vigastused, mis viitavad, et nad olid ühel hetkel kinni seotud. Sama isik lahkus enne kella 19 sündmuskohalt, käes suur ese, mis meenutas ambu.

Hertfordshire'i politsei on uurimise käigus vibupüssi kätte saanud. Uurimise kohta uut infot andes ütles politseikomissar Rob Hall: «See oli pretsedenditu rünnak ja me oleme otsustanud täielikult aru saada, mis sel õhtul ja sellele eelnenud sündmusel juhtus. Uurimine võtab aega. Me palume endiselt, et kõik, kellel on teavet teisipäeva õhtul Busheys ja eile Enfieldis toimunud tegevuse kohta, mis võiks meid abistada, võtaksid otse politseiga ühendust.»

Neljapäeval toimusid Cliffordi venna, Bradley Cliffordi majas täiendavad otsingud – Bradley mõisteti 2018. aastal eluks ajaks vangi vähemalt 23-aastase karistusajaga mopeedijuht Soban Khani mõrva eest, vahendab Metro.

Politseinikke nähti surmadega seoses Rendlesham Roadil, Enfieldis – töötajad kandsid kindaid ja näomaske ning nad viibisid kinnistu ees, mis esimest korda otsiti kolmapäeval läbi. Politseid nähti kahte arvuti kõvaketast ja dokumentide kotti kaasa võtmas.

Politsei hoiatas inimesi otsingute ajal, et mees võis relvastatud olla. Andmete põhjal oli Clifford ohvritele tuttav.

Tagasi üles