Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KARM Prints George'ile hakkab kehtima kuninglik reisikeeld

Briti kuningapere lapsed. Printsid George ja Louis ning printsess Charlotte.
Briti kuningapere lapsed. Printsid George ja Louis ning printsess Charlotte. Foto: Albert Nieboer / Scanpix

Kuningaperede elu koosneb rohketest ettekirjutustest ja reeglitest. Prints George'ile rakendub peagi reisikeeld, mis muudab perekonna logistika veel keerulisemaks. 

Prints George eraldatakse edaspidi reisides oma isast prints Williamist ja õest printsess Charlotte'ist, kuna järgmisel aastal jõustub kuninglik reisikeeld. Tulevast kuningat, kes on kõigest 10-aastane ja isa Williami järel troonijärjekorras teine, mõjutab kuninglik protokoll, mis keelab kuningliku perekonna troonipärijatel koos lennata. Reegel hakkab kehtima järgmise aasta juulikuus, kui prints George saab 12-aastaseks. 

Kuningas Charlesi endine piloot Graham Laurie selgitas, kuidas see reegel Williamit mõjutas: «1994. aastani lendasid kõik neli: prints Charles, printsess Diana, prints William ja prints Harry kõik koos. Siis sai William 12-aastaseks ning alates sellest reisis ta teises lennukis. Kõik koos said lennata vaid erandkorras ja harvadel juhtudel, kui Tema Majesteet kuninganna Elizabeth II selleks kirjaliku eriloa väljastas.» 

Veel pole selge, kas George hakkab reisima üksinda, nagu tema isa, või siis hoopis teistpidi, et omaette lendab William ning George on ema, õe ja vennaga teises lennukis või kopteris. 

Range reegel on loodud pärimisjärjekorra kaitsmiseks. Kuningas võib anda loa sellest kuninglikust piirangust loobuda, kuid võimalik katastroofiline sündmus, mis võib juhtuda, kui perekond koos reisib, seab ohtu monarhia tuleviku.

Tagasi üles