Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Üheaastane laps eksles päevi üksinda maanteel – sellele eelnes õõvastav leid

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

USAs Louisiana osariigis avastati esmaspäeval nelja-aastase poisi surnukeha. Tema päevi üksinda ringi ekselnud üheaastane väikevend leiti maanteeäärsest kraavist – tema pääses õnneks eluga.

Teisipäeval, 9. juulil umbes kell 9 kohaliku aja järgi said Louisiana ametivõimud väljakutse, helistajaks oli veoautojuht, kes märkas maanteekraavis üksinda olnud väikelast. 

Politsei oli otsinud aastast last pärast seda, kui esmaspäeval, 8. juulil leiti tema nelja-aastase venna surnukeha Vintoni vastuvõtukeskuse lähedalt veest, seisis pressiteates.

Poissi oli viimati nähtud laupäeval, 6. juulil koos oma ema, 25-aastase Lake Charlesi elaniku Aaliyah N. Jackiga.

«Jack leiti Mississippi osariigist, ilma üheaastase lapseta. Meridiani politseijaoskond võttis ta vahi alla,» kinnitas politsei. Teda süüdistati kadunud lapsest teatamata jätmises ja kohtunik Tony Fazzio määras tema vabastamiseks 300 000 dollari suuruse kautsjoni.

«Me vaatasime seda üheaastast last kui imelast, sest ta oli veel elus... uskumatu,» ütles Calcasieu valla šerif Gary Guillory leitud lapse kohta.

«See laps veetis kaks päeva ilmastikuoludes maantee ääres,» jätkas emotsionaalne Guillory, lisades: «Jumal tänatud, et see veoautojuht teda nägi.»

Guillory sõnul oli aastasel lapsel mitu putukahammustust, kuid muidu tundus ta terve olevat.

Politsei kinnitas pressiteates, et laps oli viidud kohalikku haiglasse ja tema seisund oli stabiilne, kirjutab The People.

«See on traagiline juhtum, mida meie detektiivid praegu uurivad,» ütles Guillory. «Õnneks suutsime leida üheaastase lapse, kes viidi kohalikku haiglasse kontrollimiseks. Tal on nüüd turvaline ja ta viibib ametivõimude hoole all. Me mõistame kogukonna muret ja oleme pühendunud sellele, et tagada juhtumiga seotud lastele õiglus.»

«Detektiivid teevad aktiivselt tööd, et koguda kogu teavet ja üksikasju selle juhtumi ja nelja-aastase lapse surma kohta. Me pühendame kõik vajalikud ressursid, et tagada põhjalik uurimine. Meie süda on nende kahe lapse pereliikmetega,» lisas ta.

«Detektiivid jätkavad uurimist ja võimalikud on veel süüdistused. Ekspertiis määrab kindlaks surma põhjuse,» öeldi pressiteates.

Tagasi üles