Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

ÕUDUSUNENÄGU Lihtne operatsioon viis üksikema peaaegu hauda

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Üksikemast juuksurile anti vaid paar tundi elada, kui pealtnäha lihtne operatsioon totaalselt valesti läks.

Kunagi heas vormis ja terve üksikema Danielle Hill sattus kümneks päevaks intensiivravi osakonda, kus ta oli koomas. Naine jäi 30. aprillil Morningtoni poolsaarel asuvas Peninsula erahaiglas tehtud rutiinse laparoskoopilise revideerimisoperatsiooni käigus tehtud soolestiku sisselõike tõttu viieks nädalaks haiglasse.

Lõike tagajärjel tekkis 50-aastasel naisel sepsis. Arstid teatasid talle hiljem, et ta oli surmale väga lähedal, sest infektsioon möllas viis päeva, enne kui see avastati.

Nüüd on tal stoomikott, ta kannatab pidevalt valu käes ja ütleb, et tunneb end nagu 80-aastane naine, kes ei ole enam võimeline töötama.

Igapäevaelu 15-aastase tütre emana on naise sõnul muutunud õudusunenäoks.

Peninsula erahaiglat, kus intsident juhtus, haldab Austraalia rahvusvaheline tervishoiuteenuste pakkuja ja haiglavõrgustik Ramsay Health Care.

Proua Hill läbis operatsiooni, et likvideerida 2022. aasta oktoobris tehtud osalisest emaka eemaldamisest tekkinud probleeme ja naise sõnul öeldi talle, et peab pärast operatsiooni haiglas veetma vaid ühe öö.

Ta ütles, et ta ei mäleta toimunust eriti palju. «Ilmselt seetõttu, et mu keha oli naeruväärselt mürgitatud – see oli kohutav.»

«Minu tütre isa sai viiendal päeval telefonikõne, milles öeldi: «Kui me ei opereeri, on tal veel mõni tund elada»,» ütles Hill oma katsumust kirjeldades.

«Nad oleksid pidanud mõistma, et kui mul ei lähe pärast teist päeva paremaks, siis on midagi valesti,» sõnas ta.

«Sattusin koomasse ja intensiivravile. Põhimõtteliselt päästis siis soolekirurg mu elu. Ta lõikas mind lahti. Mul on nüüd kuus kuud stoomikott. Seda kõike ei oleks juhtunud, kui nad ei oleks mind nii kauaks jätnud... Mu keha oli täiesti septiline,» ütles Hill.

Pärast teisest operatsioonist ärkamist ja võimsa ravimikokteili manustamist arvas Hill, et ta on röövitud. Paanikasse sattudes jäid torud tema kurku kinni ja kopsud täitusid vedelikuga, tekitades nii lisatüsistusi.

Nüüd ei saa ta enne järgmist aastat töötada ja on sunnitud lootma valitsuse töötushüvitistele, mis katavad vaevu tema üüri, vahendab New York Post.

Tagasi üles