Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Naine kaotas arsti ebaviisakuse tõttu üle 50 kilogrammi

Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

Patsiendi mure peale sapiseid märkusi jaganud arst ei ole küll viisakuse etalon, kuid mingil moel oli tema töömeetod isegi tõhus. 

43-aastane Kelly Cotra seisis alates 2000. aastast, kui sündis tema esimene laps, silmitsi ülekaalu probleemiga. Siis kaalus ta ühel hetkel juba 106,5 kilogrammi ega suutnud kaalust alla võtta, kuigi pidas dieeti ja tegi trenni. Korra õnnestus tal tänu piitsutavalt rangele dieedile kaotada 25 kilogrammi, kuid need tulid tagasi niipea, kui dieet lõppes, kirjutas Yorkshire Live.

Väsinud oma ülekaaluga üksinda võitlemisest, pöördus Cotra oma arsti poole, et saada saatekiri bariaatrilisele lõikusele ehk maovähendusoperatsioonile. Ta ootas meedikult tuge, kuid sai hoopis naeruvääristamise osaliseks. «Kui ma paneksin Teid aastaks kambrisse kinni ja süüa ei annaks, kas Te siis võtaksid kaalust alla?» See ebaviisakus solvas Cotrat südamepõhjani, kuid ta otsustas tõestada, et temas on eesmärkide saavutamiseks vajalik sihikindlus olemas. Ta läks Riiga ja lasi endale sealses kliinikus maovähendusoperatsiooni teha. Operatsioon, lennupiletid ja majutus läksid Kellyle maksma üle 5000 euro, kuid ta ei kahetse sellest sentigi. 

Nüüd kaalub naine 58 kilogrammi. Ta tunnistas, et tunneb end paremini mitte ainult füüsiliselt, vaid ka vaimselt. «Ma ei kahetse midagi. Elu on liiga lühike, et tunda end oma kehas õnnetuna,» ütles Cotra.

Tagasi üles