Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

ARST HOIATAB Salakavalast vähist võib esimesena märku anda just see veider sümptom

Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Dermatoloog Scott Walter hoiatab oma 1,2 miljonit TikToki jälgijat, et nad pööraksid tähelepanu ebatavalisesele sümptomile, mis võib kaasneda tõsise haigusega.

Valgete peente karvade kiire kasvamine kohtades, mis on tavaliselt karvutud, võib tähendada, et tegemist on haruldase nahahaigusega. «Peened mittepigmenteerunud vildakad karvad,» selgitas Walter eelmisel nädalal TikTokis. «Kuid täiskasvanutel on nende karvade kasv paraneoplastiline, mis tähendab, et tegemist on häirega, mille puhul põhjustab vähk keha reageerimist teatud viisil.»

Walter ütles, et lanugo kasvab kõrvadel, põskedel ja ninas. Seda on seostatud kopsu-, rinna-, emaka-, jämesoole-, seedetrakti-, kuseteede- ja munasarjavähiga.

«Pöörane on see, et see märk võib ilmneda kaks ja pool aastat enne vähi diagnoosimist, mis tähendab, et see võib olla esimene märk sellest, et teil on vähk,» ütles Walter. «See on üliharuldane ja ma ei taha teid hirmutada, aga ma arvan, et see on huvitav viis, kuidas nahk meie sisemise tervise kohta midagi ütleb.»

Vaata allolevast videost, milline eelpool mainitud sümptom täpselt välja võib näha.

@denverskindoc Baby hair aka Lanugo as an adult? #whatsonmyskin #lanugo #lanugohair #medicine #acquiredhypertrichosislanuginosa #paraneoplastic #interesting #todayilearned #babyhair ♬ original sound - Dr. Scott Walter | Derm

Tagasi üles