Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KAS MA REAGEERIN ÜLE? Mu elukaaslane teeb oma emaga kummalisi asju – minu jaoks jookseb siit piir

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: fizkes/Shutterstock

Üks naine on täiesti sõnatu veidratest asjadest, mida tema poiss-sõber oma emaga teeb ning paraku on see tekitanud nende suhetes pingeid.

Imelik olukord tekkis siis, kui 25-aastane anonüümseks jääda soovinud naine läks oma elukaaslasega tema perele külla Kuubale.

See, mis päevavalgele tuli, ületas kõik, mida ta oleks osanud ette kujutada, väites, et tema poiss-sõber võtab justkui «teise abikaasa» rolli. 

«Näiteks kui ta ema askeldas köögis ja isa ei koristanud enda järelt ära, kutsus mu kutt teda korrale. Mu meelest oli see naljakas ja armas ning ilmselt normaalne,» kirjutab ta Redditi postituses. 

«Aga tal on ka väga füüsiliselt intiimne suhe oma emaga. Ta suudleb ja kallistab teda (see on tavaline), kuid kui me läheme randa, siis ta näiteks mängib oma vees emaga, hoides teda vöökoha juurest tagant kinni, kannab teda süles jne.»

Kuid see oli vaid jäämäe tipp. Üks teine asi on teinud naise aga «pisut» rohkem murelikuks.

Naine jätkas: «Asi, mis tõeliselt mu tähelepanu köitis, oli see, et ta lõi patsu oma ema tagumikule. Eeldatavasti seetõttu, et ema ütles midagi naljakat, mille peale nad naersid siis koos...»

«Ta tegi seda täna jälle, kui istusime laua taha, et koos süüa lõunat.»

Sellest ajast alates on ta korduvalt mõelnud, kas tegu on pelgalt kultuurilise eripäraga või millegi, millega ta pole lihtsalt harjunud. Kuigi ta ei süüdistagi teda milleski, on ta täiesti segaduses. «Ma tunnen, et tema suhe emaga võib olla mulle liiga koormav,» tunnistas ta. «Kogu meie reisi jooksul olen hakanud mõtlema meie ühise tuleviku üle, kuna ma pole kindel, kas suudan kohaneda selle peredünaamikaga.»

«Tema vanemad kolivad järgmisel aastal Euroopasse ja hakkavad elama meile väga lähedal. Nad on meie elus iga päev. Muidugi ma tahaksin, et oleksin nendega lähedane, kuid see teeb mind väga närviliseks.»

Mida arvavad teised sellest?

Pole üllatav, et anonüümne ülestunnistus on platvormil tekitanud arvukalt kommentaare, sealhulgas ka ühelt Kuuba mehelt, kes jagas oma arvamust kultuuriliste normide kohta. Ta selgitas: «34-aastane Kuuba mees siin – see on natuke veider. Tagumikule löömine on (kahjuks) Kuuba kultuuris suhteliselt levinud, kuigi kindlasti mitte sellise sagedusega, nagu sina oled näinud. Kandmine ja muud intiimsed asjad, mida sa kirjeldasid, ei ole aga kindlasti tavalised ega saa kultuuriliste erinevuste alla paigutada.»

Teine inimene lisas: «Olen Latino perest ja see ei ole normaalne käitumine, kuid see ei ole ka ebanormaalne. Latino pered võivad olla väga füüsiliselt väljendusrikkad ja nad kipuvad sageli piiridest üle astuma.»

Kallis Postimehe lugeja, mida arvad Sina sellest? Anna meile kommentaarides teada!

Märksõnad

Tagasi üles