Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

EKSPERT SOOVITAB Need 4 nippi pühivad silmade ümbert igasugused vananemise märgid

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Michiganis tegutsev sertifitseeritud ilukirurg dr Anthony Youn jagas nelja lihtsat nõuannet silmalaugude vananemise ennetamiseks ja varasema vormi taastamiseks. Silmalaugude vananemise tunnused hõlmavad turset, lõtvunud nahka ja silmaaluseid kotte.

Kandke päikeseprille

Need ei kaitse mitte ainult tundlikku silmalaugude nahka päikese UV-kiirte eest, vaid hoiavad ära ka silmade kissitamise, mis võib põhjustada kanavarba-kortsude teket. Sellised kortsud tekivad silmade välisnurkade ümber. Ameerika vähiliit soovitab valida päikeseprille, mis blokeerivad vähemalt 99 protsenti UV-kiirtest.

Sööge vähem ultratöödeldud toite

Ultratöödeldud toidud võivad südamehaiguste, vähi, II tüüpi diabeedi ja rasvumise riski märgatavalt tõsta. Youn ütleb, et need võivad suurendada ka silmade ümber tekkivat turset, kuna need on täis soola ja muid põletikku põhjustavaid koostisosi.

Testige end allergiate vastu

Suur osa populatsioonist kannatab hooajaliste allergiate all. Proovige oma allergiad kontrolli all hoida ja vältige silmalaugude agressiivset hõõrumist. Silmalaugude nahk on üks õhemaid kogu kehas ja selle naha agressiivne hõõrumine võib naha venimist põhjustada.

Kasutage retinooli sisaldavat silmakreemi

Retinool toetab naha kollageeni tootmist ja võib aidata naha õhenemist, kortsumist ja lõtvumist vältida. Soovitatav on alustada madalama kontsentratsiooniga kreemiga, vahemikus 0,1–0,5 protsenti, või kapseldatud toodetega, mis sisaldavad retinooli.

Allikas: New York Post

Tagasi üles